Τετραήμεροι εορτασμοί για την Παναγία Γουμένισσα

  • Dogma

Την προστάτιδά της Παναγία Γουμένισσα τιμά με τετραήμερους εορτασμούς η ομώνυμη επαρχία της Παιονίας του Κιλκίς.

Καρεκλά Σοφία

Την προστάτιδά της Παναγία Γουμένισσα τιμά με τετραήμερους εορτασμούς η ομώνυμη επαρχία της Παιονίας του Κιλκίς.

Η Παναγία Γουμένισσα είναι το μοναδικό προσωνύμιο της Παναγίας που γιορτάζει και τον Δεκαπενταύγουστο στην Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά και στις 17 Αυγούστου, στα λεγόμενα τριήμερα της Παναγίας, την ημέρα της μετάστασής της.

Στη σημερινή πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος. Ο κ. Δημήτριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου κι ευχήθηκε στο παρευρισκόμενο πλήθος πιστών «η Παναγία να απαλλείψει από τις καρδιές μας τον πόνο και τη θλίψη και να ενσταλάξει τον γλυκασμό του Θεού».

Οι εορτασμοί για την Παναγία Γουμένισσα ξεκίνησαν χθες με τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο κ. Δημήτριος.

Μετά τον εσπερινό, εψάλλησαν τα εγκώμια της Θεοτόκου και ακολούθησε περιφορά στους δρόμους της Γουμένισσας του επιταφίου της Παναγίας.

Την περιφορά συνόδευσαν ιερείς της μητρόπολης και πλήθος κόσμου. Με πολυαρχιερατικό πανυγηρικό εσπερινό που θα τελεστεί αύριο το απόγευμα θα συνεχιστούν οι εορτασμοί για την Παναγία στη Γουμένισσα.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν την Κυριακή με την πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και την περιφορά της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Γουμένισσας που θα γίνει αμέσως μετά στους κεντρικούς δρόμους της Γουμένισσας.

TOP NEWS