Θεία Λειτουργία Αγ. Ιακώβου από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο

  • Dogma
λειτουργία

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τελέστηκε σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος Ιγνάτιος, φέρων Φαιλόνιο και λιτό Ωμοφόριο, περιστοιχισμένος από τους Ιερείς του Ναού, τέλεσε την Θεία Λειτουργία από του Σολέως, με μέτωπο προς τον λαό και κήρυξε τον Θείο Λόγο αμέσως μετά την εκφώνηση του Ευαγγελικού αναγνώσματος, κατά την κανονική τάξη. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην αρχαία λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας και τόνισε την σημασία του αναγνώσματος της Παλαιάς Διαθήκης, σκοπός της οποίας ήταν η προετοιμασία του λαού για την υποδοχή του Μεσσία. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στην διακριτή προσφορά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού στο λαό. Τόνισε δε ότι η Ευχαριστία ήταν ανέκαθεν και είναι το ορατό σημείο της ενότητας των πιστών με τον Χριστό και μεταξύ τους.

Ξεχωριστή εμπειρία για τον λαό μας ήταν η συμμετοχή στο Μυστήριο της Ευχαριστίας, κατά τη  αρχαία τάξη, πρακτική που, προϊόντος του χρόνου, τέθηκε στο περιθώριο της λειτουργικής ζωής και περιορίστηκε μόνο στους Κληρικούς.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον λαό μας για την μαζική συμμετοχή, η οποία υποβοηθήθηκε από την χρήση φυλλαδίου με το κείμενο της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου και ευχήθηκε πατρικώς σε όλους.

agiou_iakwvou_13 agiou_iakwvou_11 agiou_iakwvou_9 agiou_iakwvou_7 agiou_iakwvou_20 agiou_iakwvou_19 agiou_iakwvou_18 agiou_iakwvou_21 agiou_iakwvou_16 agiou_iakwvou_4 λειτουργία

TOP NEWS