Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στη Σπάρτη

  • Dogma
σπάρτη

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τελέστηκε στη Σπάρτη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, οπότε και η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε το πρωί, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και των δύο διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελείται άπαξ του έτους και μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις εώς ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού.

Επίσης αναφέρθηκε στον βίο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αγίου Ιακώβου. Ολοκληρώνοντας το λόγο του επικαλέστηκε, για το πολυπληθές εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου. Νωρίτερα το θείο λόγο είχε κηρύξει ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης.

TOP NEWS