Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν. Αγίας Τριάδος

  • Dogma
θεσσαλονίκης άνθιμος

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στον ενοριακό ιερό Ναό της αγίας Τριάδος, σε μία από τις πολυπληθέστερες ενορίες της αγιοτόκου πόλεως της Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό πλειάδος ιερέων, διακόνων και ιεροψαλτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άνθιμος, κατά την ομιλία του με θέμα «Δύναμις του Χριστού και Αποστολή των Μαθητών», αφού αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του ευαγγελιστού Λουκά και ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο την κλήση των πρώτων μαθητών και αποστόλων από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό στην διακονία του ευαγγελισμού των ανθρώπων, ετόνισε το θαύμα στη λίμνη Γεννησαρέτ με το πλήθος των ιχθύων, αλλά και όλα τα μεγάλα θαύματα που ετέλεσε ο Χριστός χάριν της αγάπης των ανθρώπων.

Επίσης επαρουσίασε μέσα στη διαδρομή των αιώνων το μεγάλο έργο του αγίου Πνεύματος και της δυνάμεως του Χριστού με την θυσία των αποστόλων, των μαρτύρων και όλων των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Προς το τέλος της ομιλίας του ετόνισε με συγκίνηση το γεγονός ότι κατά το μεγάλο θαύμα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, κληρικοί, μοναχοί και λαικοί, προύχοντες και έμποροι, και όλος ο απλός λαός, άνδρες και γυναίκες, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, μικροί και μεγάλοι, αγωνίσθηκαν και εθυσιάσθησαν για την ελευθερία της πατρίδος μας.

Επίσης, ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος, ανεφέρθη και στην τεράστια προσφορά της αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας στα δύσκολα και μαρτυρικά εκείνα χρόνια του 1821, με το πλήθος των αγίων ιερομαρτύρων και ηρώων μας με πρωτεργάτη τον άγιο Γρηγόριο τον Ε’ Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος, μαζύ με τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες και όλους τους συνεργάτες του ενοριακού έργου, αλλά και πλήθος κόσμου, μετέβη στο θαυμάσιο νεοανεγερθένπνευματικό κέντρο της ενορίας της αγίας Τριάδος και ετέλεσε τον αγιασμό και τα εγκαίνια για την λειτουργία του.

Ο προϊστάμενος του Ναού, αρχιμ. Παύλος Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τον κ. Άνθιμο για την εύλογία του και για την ηθική συμπαράστασή του στην όλη διαδικασία της ανεγέρσεως του νέου πνευματικού έργου που διήρκεσε οκτώ χρόνια.

Επίσης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του κληρικούς και λαικούς, όπως επίσης και όλους τους ενορίτες της αγίας Τριάδος για την μεγάλη βοήθεια στην πραγματοποίηση του έργου.

θεσσαλονίκης άνθιμος θεσσαλονίκης άνθιμος θεσσαλονίκης άνθιμος

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος, κλείνοντας την εκδήλωση, με μεγάλη χαρά ετόνισε την σημασία της λειτουργίας του νέου αυτού πνευματικού κέντρου της μεγάλης αυτής αστικής ενορίας της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε τον έπαινο και την ευαρέσκειά του στον π. Παύλο και όλους τους συνεργάτες του. Όμορφη έκπληξη απετέλεσε μέσα σε όλα και η θαυμάσια μουσική παρουσίαση ύμνων από την παιδική χορωδία του ιερού Ναού.

TOP NEWS