Τιμήθηκε ο αρχαιότερος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος

  • Dogma
Ιεράρχης

Το Δίπλωμα και τα Διάσημα του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας στο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία της επικειμένης συμπληρώσεως πεντηκονταετίας αυτού στην Αρχιερωσύνη.

«Η συμπλήρωσις, χάριτι Θεού, πεντηκονταετούς Αρχιερατικής Διακονίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην Εκκλησιαστική πορεία ενός Κληρικού. Για το λόγο αυτό τιμούμε σήμερον, συμφώνως και προς την ημερησίαν διάταξιν, τον αρχαιότερον εν μέσω ημών, Σεβασμιώτατον εν Χριστώ αδελφόν Μητροπολίτην Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Αντιπρόεδρον της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος αποτελεί δι’ ημάς άπαντας παρουσίαν αιδέσιμον και διακεκριμένην, όχι μόνον δια τα πρεσβεία της ηλικίας αλλά και δι’ εκείνα της Αρχιερωσύνης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ προσέθεσε πως «στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε άγιε Αδελφέ, αναγνωρίζουμε τον συνετό ποιμένα και αδελφό, ο οποίος, διανύων ήμισυ σχεδόν αιώνος εν τη Αρχιερωσύνη, ανέπτυξε και αναπτύσσει ευρύτατο έργο, το οποίον αποτελεί μαρτυρία μακράς και σπουδαίας Εκκλησιαστικής διαδρομής. Η Ιερά Σύνοδος σεμνύνεται για την παρουσία και τη συνεισφορά σας στις υπηρεσίες και τις συνεδριάσεις Της, όπως και για την ποιμαντικὴ προσφορά σας στον τόπο όπου εκλήθητε να διακονήσητε. Ευχόμεθα εκ βαθέων άπαντες, Σεβασμιώτατε, ο Θεὸς να ευλογεί και να στηρίζει υμάς και να σας χαρίζει στην Εκκλησία Του για πλείστους ακόμη ευλογημένους χρόνους. Ως ελάχιστον αντίδωρον, και εις ένδειξιν αναγνωρίσεως και τιμής, η περί ημάς Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεώρησε άξιον να απονείμει εις υμάς, Σεβασμιώτατε, την Τιμητικὴν Εκκλησιαστικήν Διάκρισιν του Χρυσού Σταυρού μετ’ Αστέρος του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_4 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_5 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_6 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_7 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_8 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_9 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_10 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_11 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_12 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_13 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_14 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_15 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_16 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_17 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_18 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_19 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_20 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_22 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_23 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_24 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_25 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_27 EUE1_SYNEDRIASH_IERARXIA_BRABEYSH_KARYSTIAS_28

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ανέγνωσε το Βιογραφικό Σημείωμα του τιμωμένου Ιεράρχου και, εν συνεχεία, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου την σχετική Συνοδική Διαγνώμη.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS