Την ερχόμενη Κυριακή ο Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

  • Dogma
Σιγκαπούρης

Σπλάχνο από τα σπλάχνα της, γέννημα θρέμμα της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο σύγχρονος Ιεραπόστολος της Άπω Ανατολής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στο Ναό που τον έθρεψε πνευματικά από τα παιδικά του χρόνια.

Μαζί με τον κατά σάρκα αδελφό του, έτερο Ιεραπόστολο της αγάπης στην μακρινή Ασία, Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ Νεκτάριο, δίνουν καθημερινά τη μάχη της διακονίας σε ένα περιβάλλον ολότελα διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε και νομίζουμε.
Κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, ταξιδεύοντας τεράστιες αποστάσεις και με πενιχρά μέσα, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης επιμένει να μιλάει για Χριστό, να ανοίγει την αγκαλιά του και να διαδίδει το μήνυμα της σαρκωμένης αγάπης, στις πολλές και «δύσκολες» χώρες που τον έθεσε η Εκκλησία να διακονεί.
Σε ανθρώπους πονεμένους, πεινασμένους, εξαθλιωμένους, μέσα σε κλίμα δεισιδαιμονίας, πολλές φορές και εχθρότητας. Γιατί η Μητρόπολη του δεν περιλαμβάνει μόνο την εντυπωσιακή και πλούσια Σιγκαπούρη, αλλά εκτείνεται σε όλη τη Νότιο Ασία, εκεί που η φτώχεια και η ανέχεια είναι καθεστώς και η επιβίωση, ο καθημερινός στόχος.
Την Κυριακή λοιπόν, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ας ενώσουμε τις προσευχές μας με την δική του, να του δίνει ο Θεός δύναμη πολύ, λόγο αγαθό και να ξεκλειδώνει τις καρδιές των ανθρώπων για να δέχονται την αγάπη του και να υιοθετούν τη νέα, την όντως ζωή που τους ανοίγει μπροστά τους.

TOP NEWS