Το Ηράκλειο τίμησε τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας

  • Dogma

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Dogma Newsdesk

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Αρκετές μέρες πριν την εορτή, προσκυνητές απο κάθε μέρος της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, κατέφθαναν στην μονή της Αγίας, για να προσευχηθούν.

Την Τετάρτη, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομου, συμπροσευχομένων των μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, του οικείου μητροπολίτη κ. Ανδρέα και του επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων των προαναφερθέντων αρχιερέων.

Το ίδιο απόγευμα τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων της μονής της Αγίας Μαρίνας Ευγενίου Αρχιερέως, Ιωάννου Καπαρουνάκη και των μοναζουσών Αυτής.

Στην πανήγυρη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της μονής Αγκαράθου Αρχιμ. κ. Γεράσιμος Μαρματάκης, ο Ηγούμενος της μονής Καλλέργη Αρχιμ. κ. Δημήτριος Σταματάκης, ο Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμ. κ. Νήφων Βασιλάκης, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμ. κ. Παΐσιος Λαρεντζάκης, ως εκπρόσωπος της μονής Επανωσήφη, και αρκετοί κληρικοί.

TOP NEWS