Τον μητροπολίτη Γουμένισσας επισκέφθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

  • Dogma

Συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε χθες το απόγευμα ο μητροπολίτης Γουμένισσας κ. Δημήτριος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Παιονία για τα εγκαίνια της Γ’ πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς. Ζητήματα της μητρόπολης ήταν τα βασικά θέματα της συζήτησής τους.

Καρεκλά Σοφία

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε χθες το απόγευμα ο μητροπολίτης Γουμένισσας κ. Δημήτριος.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον κ. Δημήτριο στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή της Παιονίας με αφορμή τα εγκαίνια της Γ’ πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς στα οποία παραβρέθηκε χθες.

Οι δύο άνδρες, στη συνάντησή τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα εκκλησιαστικά ζητήματα καθώς και θέματα της μητρόπολης. Ο κ. Δημήτριος ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για το ανθρώπινο δυναμικό της μητρόπολης και τις ικανότητές του καθώς και για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η μητρόπολη στην περιοχή.

Ακόμη, ο κ. Δημήτριος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Βενιζέλο για τη στήριξη που παρείχε στον αγώνα της μητρόπολης για την πλήρη μονιμοποίησή της καθώς και για την αίσια έκβασή του.

«Η μονιμοποίηση της μητρόπολης Γουμένισσας αποτελεί ένα θεμελιώδες μέτρο ποιμαντικής στήριξης και κοινωνικής συνοχής για τον τόπο», είπε ο κ. Δημήτριος ενώ ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τη διαχρονική παρουσία της Γουμένισσας αλλά και την πολύτιμη προσφορά της τοπικής εκκλησίας.

Επίσης, ο κ. Δημήτριος παρουσίασε στον κ. Βενιζέλο με πλήρη στοιχεία το οργανωμένο κοινωνικό έργο της μητρόπολης και των ενοριών της περιοχής.

Δείγματα του έργου της μητρόπολης είναι το αναστηλωμένο βυζαντινό μνημείο της Παναγίας Γουμένισσας με τον περιβάλλοντα χώρο καθώς κι ο υπερμεγέθης μητροπολιτικός ναός του αγίου Γεωργίου στη Γουμένισσα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

TOP NEWS