Τράπεζα αίματος ιδρύει η Μητρόπολη Καρπενησίου

  • Dogma
αιμοδοσία

Τράπεζα Αίματος ιδρύει η Μητρόπολη Καρπενησίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος στέλνει μήνυμα σε όλο τον κόσμο για να στηρίξει την προσπάθεια της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Καρπενησίου αναφέρει:

«Η Μητρόπολή μας μεταξύ άλλων αποφάσεων που ελήφθησαν στην Ιερατική Σύναξη της 15ης Μαΐου, προχωρά στην ίδρυση Τράπεζας Αίματος στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Είναι σε όλους μας γνωστή η έλλειψη αίματος, μα συγχρόνως και το πόσο μεγάλη είναι η αξία του για τη ζωή των συνανθρώπων μας. Ας μην ξεχνούμε πως ο πρώτος αιμοδότης είναι ο Κύριός μας, ο οποίος από του Σταυρού προσφέρει σ’ όλους μας το ζωηφόρο αίμα Του.

Ζητούμε την ανταπόκριση των ενοριτών μας, αλλά και των εκτός Ευρυτανίας Ευρυτάνων, οι οποίοι προσφέροντας λίγο αίμα, προσφέρουν ένα δώρο στους λίγους εναπομείναντες κατοίκους των χωριών μας.

Δεδομένης της 14ης Ιουνίου ως παγκόσμιας ημέρας αιμοδότη και κατόπιν συμφωνίας με την Διευθύντρια Αιμοδοσίας κα Τσίνα Αντωνία, παρακαλούμε όσους μπορούν να συμβάλλουν στην ίδρυση Τράπεζας Αίματος της Μητροπόλεώς μας, να προσέλθουν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου προσφέροντας μία φιάλη αίματος και δηλώνοντας, εάν το επιθυμούν, όνομα και τηλέφωνο.

Ελπίζοντας στην ανταπόκρισή σας, πιστεύουμε πως προσφέρουμε μια βοήθεια στους ασθενείς της επαρχίας μας για τους οποίους και ιδρύουμε την Τράπεζα Αίματος.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

TOP NEWS