Τριάντα χρόνια από την κοίμηση ενός αγιασμένου Ιερέως στην Πάτρα

  • Dogma
πατρών

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 28.5.2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο ορεινό χωριό Καλούσι Αχαίας, προκειμένου να τελέση την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του αοιδίμου Ιερέως π. Παναγιώτη Θεοδωρακοπούλου, Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών από της προς Κύριον εκδημίας του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών στο κήρυγμά του στο πολυπληθές εκκλησίασμα ανεφέρθη στην εορτή των Αγίων Πατέρων και στους αγώνες τους για την προάσπιση της Ορθοδόξου πίστεως, ως και στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιερέως π. Παναγιώτου, ο οποίος κατέλιπε φήμη εναρέτου Κληρικού, διακονήσας για εξήντα και πλέον έτη, στο ιερό θυσιαστήριο.

Επίσης, επήνεσε και τον σημερινό Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γρηγόριο Πετρούτσο, για τον ζήλο του και την αφοσίωσή του στην Αγία μας Εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, προς τιμήν του αειμνήστου π. Παναγιώτου Θεοδωρακοπούλου.

Περί της προσωπικότητος του π. Παναγιώτου, ωμίλησε ο Πρόεδρος των Απανταχού Καλουσιωτών, κ. Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος εκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο να επιδώση έπαινο τιμής και ευγνωμοσύνης εκ μέρους των Απανταχού Καλουσιωτών, προς τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλουσίου, π. Γρηγόριο Πετρούτσο, ο οποίος πάνω από τρεις δεκαετίες, με ιερό ζήλο προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον π. Γρηγόριο για το εκκλησιαστικό του ήθος με το οποίο διακονεί , τόσο στην Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλουσίου, όσο και στην Ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χρυσοπηγής, όπου προσφέρει επίσης,τις υπηρεσίες του.

Ο π. Γρηγόριος έχει τιμηθεί από τον Σεβασμιώτατο με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

2905PATR-1 2905PATR-2 2905PATR-3 2905PATR-6 2905PATR-7 2905PATR-4

TOP NEWS