Τρόφιμα σε 1.100 νέες οικογένειες με παιδιά από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

  • Από Dogma
arxiepisk.JPG

Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, αυγά και νωπό κοτόπουλο, αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής, θα προσφέρει για δέκα συνεχείς μήνες, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η προσφορά αφορά 1.100 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που ζουν στο όριο της ακραίας φτώχειας, στα πλαίσια του νέου προγράμματος GIVE FOR GREECE II του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC με την στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και Αμερικανών πολιτών.
Στον Ιερό Ναό αγίου Παντελεήμονος, επί της οδού Αχαρνών, παραδόθηκαν, από τον Γενικό Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα οι πρώτες 150 κάρτες με τις οποίες οι οικογένειες, που επιλέχτηκαν με κριτήριο το πολύ χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα, θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά ή όποτε αυτές έχουν ανάγκη, τις ποσότητες φρέσκων τροφίμων αξίας €40 μηνιιαίως επί δέκα μήνες.
Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, εκτός από τη βοήθεια των ανθρώπων που προμηθεύονται τα τρόφιμα, είναι μέσω των αγορών αυτών να ενισχυθεί η ελληνική αγροτική οικονομία.
Η βοήθεια αυτή έρχεται ως συμπλήρωμα της βοήθειας που λαμβάνουν, από την «Αποστολή», σε πακέτα τροφίμων ξηράς τροφής, μέσω των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των επωφελούμενων που κατέγραψε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το 56% των δικαιούχων οικογενειών έχει τουλάχιστον ένα γονέα άνεργο, ενώ το 16% έχει και τους δύο γονείς άνεργους, και το 13% έχει τουλάχιστον έναν ανάπηρο μέλος. Όσον αφορά την κατανομή του εισοδήματος το 23% των δικαιούχων οικογενειών έχει μηδενικό εισόδημα, ενώ το 73% έχει ετήσιο εισόδημα λιγότερο από -6.000.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις