Βαρύ πένθος για τον Μητροπολίτη Κισάμου Αμφιλόχιο

  • Dogma
μητρπολίτη κισάμου

Εκατοντάδες πιστοί με πολλούς κληρικούς και αντιπροσωπεία καλογραιών παρέστησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ύστατο χαίρε της Εξόδιου Ακολουθίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου για τη μητέρα του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος με τους Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό που ήταν και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέας, ο Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ενώ παρέστη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Συλιβρίας κ. Μάξιμος. Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δεν παρέστη καθόσον βρίσκεται εκτός Κρήτης.

Το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ο αντιπεριφερεάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, οι δήμαρχοι Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης και Καντάνου Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων, Συλλόγων κ.ά.

Πηγή:  haniotika-nea.gr

TOP NEWS