Βραδυνή Θεία Λειτουργία για τις Πανελλαδικές στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

  • Dogma
πανελλαδικές

Το βράδυ της Κυριακής των Αγίων Πάντων, 3 Ιουνίου 2018, τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η καθιερωμένη, τα τελευταία χρόνια, βραδινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου της πόλεώς μας που ετοιμάζονται να διαγωνισθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν πλήθος μαθητών και γονεών που γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ παρέστη και ο Διευθυντής της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του νομού μας κ. Στέργιος Αποστολακούδης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως απευθυνόμενος στα παιδιά τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις και τα προέτρεψε να προσευχηθούν στο Χριστό και στη Παναγία να τους φωτίσουν και να τους βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες ημέρες της μαθητικής τους ζωής. Προέτρεψε τα παιδιά να μην αγχωθούν, ούτε να απογοητευθούν σε ενδεχόμενη αποτυχία, αλλά να μάθουν ότι ακόμα και στις δυσκολίες και στις αποτυχίες της ζωής τους ίσως να κρύβεται ένα καλύτερο μέλλον, πιο ευνοϊκό και επιτυχημένο, γι’ αυτά. Τέλος, συνέστησε στους γονείς να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους σοβαρά, χωρίς να τα πιέζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αντί να κάθονται έξω από τα σχολεία το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε σε μία εκκλησία όπου θα τελούνται θείες λειτουργίες και παρακλήσεις και να προσευχηθούν για τα παιδιά τους.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο κ. Αποστολακούδης ο οποίος ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του καλή επιτυχία στα παιδιά διαβεβαιώνοντάς τα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε ένα προς ένα τα παιδιά δίνοντάς τους από ένα στιλό, μία σοκολάτα και ένα cd με την Καινή Διαθήκη, ευχόμενος στον καθένα και στην καθεμία την ευλογία και τον φωτισμό του Θεού στη ζωή τους.

TOP NEWS