Βράβευση της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, από την Ι.Μ. Κερκύρας

  • Dogma
Φιλαρμονικής

Το βράδυ του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2016, η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, βράβευσε με τον Χρυσούν Σταυρό, μετά Αστέρος, του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος (με την ύψιστη τιμητική βράβευση της Ι. Μ. Κερκύρας), τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος για την πολυετή προσφορά της στις λατρευτικές και όχι μόνον εκδηλώσεις στο νησί. Η Φιλαρμονική πρωτοεμφανίστηκε στην Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος το Πρωτοκύριακο, το έτος 1890 (έτος ιδρύσεώς της).

Την εκδήλωση προλόγισαν από πλευράς της Φιλαρμονικής, ο Πρόεδρός της κ. Ιωάννης Τριβυζάς και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, επεσήμανε ότι στην Κέρκυρα η μουσική παράγει πολιτισμό. Ακόμη εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του, που βλέπει τα εξευγενισμένα πρόσωπα των νέων κυρίως ανθρώπων, που στελεχώνουν τις Φιλαρμονικές ολόκληρου του νησιού και ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων να τους ενδυναμώνει στο έργο τους.

image006 image010 image012 image014 image022 image026

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής κ. Ιωάννη Τριβυζά, στον Αρχιμουσικό κ. Σωκράτη Άνθη, καθώς και στους Μουσικούς, να συνεχίζουν να παράγουν πολιτισμό και να αποτελούν σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Εν συνεχεία ο Γραμματέας της Ι.Μ. Κερκύρας κ. Κωνσταντίνος Θύμης- Θεολόγος, master Ιστορίας- ανέγνωσε την Μητροπολιτική Γνώμη, σύμφωνα με την οποία, η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος τιμάται δια του παρασήμου, του Χρυσού Σταυρού μετά Αστέρος, του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, δυνάμει της υπ. Αριθμ. Πρωτ. 1237/232/20.10.2016, Πράξεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, για την προσφορά της στο νησί. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον κ. Τριβυζά τον Χρυσούν Σταυρό.

TOP NEWS