Βράβευση του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη

  • Dogma
Δημητρίου

Πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη τη εισηγήσει του οποίου εδωρήθη στον Ιερό Ναόμας, κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Β’, το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Μεγαλόμαρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, από τον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 1997.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Μυρίπνοος Ευχαριστία», εκδόσεως του Ιερού Ναού, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, πολιούχου του Δήμου και Προστάτου της ενορίας, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 20 ετών από την υποδοχή του δωρηθέντος ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στον Ιερό Ναό μας και τη θεσμοθέτηση από το έτος 1997 των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

img_1253 img_1254 img_1264 img_1269 img_1297 img_1285 img_1278

Ομιλητές του εόρτινού βραδινού ήταν: ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης και ο Πολιτικός Επιστήμων, Συγγραφέας και Αρχισυντάκτης του Περιοδικού «Εκκλησία», κ. Κωνσταντίνος Χολέβας.  Την συζήτηση συντόνισε η κ. Σοφία Χατζή Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Ρ/Σ Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM – Συγγραφέας. Στο τέλος της συζήτησης δόθηκε ως ευλογία σε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση το βιβλίο «Μυρίπνοος Ευχαριστία».

img_1252 img_1286

TOP NEWS