Ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εκδηλώσεις για την Αγία Φιλοθέη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

  • Dogma
Φιλοθέης

Ξεκινούν στις 18:00 το απόγευμα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της ιεράς μνήμης της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας, της “Κυράς των Αθηνών”, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
– Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια) η επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: “Η Κυρά των Αθηνών και Καλλιμάρτυς του Γένους. Η συμβολή της Αγίας Φιλοθέης στην πνευματική αφύπνιση του Ελληνικού λαού”. Στην ημερίδα θα παρευρεθεί η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

– Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ στις 8.30 μ.μ. θα τελεστεί Ι. Αγρυπία κατά την οποία θα ψάλει χορός Μοναζουσών.

– Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 7 το πρωί θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών Όρθρος και Πανηγυρική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β’ και η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Ιερολογιωτάτου π. Φραγκίσκου Λάβδα, Διακόνου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αθηνών. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση του Ι. Σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης.

Στη 1 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα τελεστεί ο αγιασμός των εγκαινίων του Αρχοντικού της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας (οικία Μπενιζέλων), ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ι. Ναό ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS