Yπ. Παιδείας προς Εκκλησία για θεματική εβδομάδα: Δεν προτρέπουμε να γίνουν ομοφυλόφιλοι – Αγαπάτε αλλήλους για όλους τους ανθρώπους

  • Dogma
δις

«Πολλά δημοσιεύματα φανερώνουν ότι η εγκύκλιος δεν έχει διαβαστεί με προσοχή ή έχει σκοπίμως παραποιηθεί. Στα θέματα που προβλέπονται για τους/τις μαθητές/τριες δεν περιλαμβάνεται η λέξη ομοφοβία. Αυτή εμφανίζεται στο τελευταίο προτεινόμενο θέμα για τις ενημερωτικές συναντήσεις που θα μπορούσε, αν θέλει, η σχολική μονάδα να οργανώσει για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς» αναφέρεται σε διευκρινιστικό κείμενο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, στο κείμενο αυτό διευκρινίζεται ότι «προφανώς, αν τυχόν επιλεγεί να γίνει αναφορά σε αυτό το θέμα ο στόχος δε θα είναι να προτρέψει ο ομιλητής τους γονείς να γίνουν ομοφυλόφιλοι, αλλά να τους προβληματίσει και να τους ευαισθητοποιήσει όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από ποιες επιλογές έχουν κάνει στη ζωή τους, ενισχύοντας την ρήση «αγαπάτε αλλήλους» για όλους τους ανθρώπους.

 

Αναλυτικά ολόκληρο το δελτίο τύπου της Δ.Ι.Σ.

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως, η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή επί του ζητήματος της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, η οποία αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ενημέρωσε τη Δ.Ι.Σ. για την πορεία των εργασιών της. Η Επιτροπή, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ιεράς Συνόδου, συνεχίζει τις εργασίες της μέχρι να καταλήξει στα τελικά συμπεράσματα, τα οποία και θα υποβάλει προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Επίσης, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας και Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με αποσπάσεις Κληρικών στο εξωτερικό και διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση διευκρινιστικού κειμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί της Θεματικής Εβδομάδας με τον τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» για το σχολικό έτος 2016-2017 και αποφάσισε να το αποστείλει προς όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προς ενημέρωσιν των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών. Το κείμενο αυτό έχει ως εξής:

Στιγμιότυπο οθόνης (111) Στιγμιότυπο οθόνης (112) Στιγμιότυπο οθόνης (121)

 

TOP NEWS