Yποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης

  • Dogma
λειτουργία

Μια υποδειγματική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγ.Παρασκευής,αφιερωμένη στους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης, τέλεσε το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου 2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ.Ιγνάτιος.

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του σχολείου ο Σεβασμιότατος, σε συνεργασία με τους ιερείς του τόπου μας π.Χαρίτωνα Μελεμέ και π.Γεώργιο Γιαννιό, τέλεσε την Θεία Λειτουργία  στο χώρο του  σολέα  ,εμπρός από το ιερό του ναού .

Ο Θεολόγος Σωτήρης Τσιτσιρίγκας ,ταυτόχρονα με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ,επεξηγούσε απλά και παραστατικά τα κύρια σημεία της, κάνοντας απόλυτα κατανοητή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την Θεία Τελετουργία.

sourpi_mathitiki_02

Ο Ποιμενάρχης της Τοπικής μας Εκκλησίας στο τέλος της υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας με ιδιαίτερα θερμά λόγια εξήρε την προσοχή , το ενδιαφέρον ,την αφοσίωση, των νεαρών μαθητών την ώρα που τελούνταν και επεξηγούνταν η Θεία Λειτουργία  και ευχήθηκε σ’όλα τα παιδιά υγεία, φώτιση Θεού και πρόοδο στη ζωή τους.

Ως αναμνηστικό της όμορφης αυτής λατρευτικής σύναξης δωρήθηκε από τον Σεβασμιότατο στους μαθητές μια διδακτική ταινία με την ζωή του Ιησού Χριστού.

TOP NEWS