Ύστατο Χαίρε στον Μακαριστό Πενταπόλεως Ιγνάτιο

  • Dogma
πενταπόλεως

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινήσεως  τελέσθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στην Αθήνα, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τιμίου εργάτου της αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» και λαμπρού Ιεροκήρυκος επί σειρά ετών της Λαρισαϊκής Εκκλησίας.

Της εξοδίου ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος και έλαβαν μέρος  οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μεσογαίας Νικόλαος, Αιτωλίας Κοσμάς, Κίτρους Γεώργιος, Ειρηνουπολεως Δημήτριος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Κινσάσας Νικηφόρος, Καμερούν Γρηγόριος και Ανδίδων Χριστοφόρος, ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο  εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Ακόμη  συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης Συμεών, Γλυφάδας Παύλος, Κυθήρων Σεραφείμ και Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ, ενώ παρέστησαν ιδιαίτερα συγκινημένοι πολλοί πατέρες από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, τόπο ιεροκηρυκτικής, ποιμαντικής και κατηχητικής δράσεως του μεταστάντος, με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο.  Στο προσκεφάλι του ιερού του λειψάνου μαζί με την πενθηφόρο ομήγυρι, τον Προϊστάμενο της αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» π. Αστέριο Χατζηνικολάου  και τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο, παρέστησαν και οι Βουλευτές Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ενώ δυναμικά το παρόν έδωσαν στην νεκρώσιμη ακολουθία πολλοί  ευσεβείς Λαρισαίοι χριστιανοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πνευματικά τέκνα του αοιδίμου  Ιεράρχου της Εκκλησίας.

Επικηδείους λόγους για τον πολιό Ιεράρχη, που απετέλεσε κόσμημα της Εκκλησίας,  εξεφώνησαν   ο Μητροπολίτης Γουινέας, εκ μέρους της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας,  ο Μητροπολίτης Βελεστίνου ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Ελλογιμώτατος κ. Χρήστος Αλεξίου εκ μέρους των  Ορθοδόξων Χριστιανικών  Σωματείων Λαρίσης και ο Πανοσιολογιώτατος  Ιθαγενής Αφρικανός Αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων, μαζί με τον κατά σάρκα πατέρα του, οι οποίοι γνώρισαν τον Χριστό από τον αείμνηστο Ιεράρχη και βαπτίστηκαν από τα χέρια του. Όλοι οι πατέρες και οι πιστοί από την Λάρισα συμμετείχαν δακρυσμένοι και προσευχόμενοι και στον ενταφιασμό του σεπτού σκηνώματος του μακαρία τη λήξει γενομένου Ιεραποστόλου Μητροπολίτου Ιγνατίου που έλαβε χώρα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

«Του αειμνήστου μεγάλου Ιεράρχου Πενταπόλεως, δεινού Θεολόγου Ιεροκήρυκος  και φλογερού Ιεραποστόλου Ιγνατίου, ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!»

koim_IgnMadenlidis-1 koim_IgnMadenlidis-2 koim_IgnMadenlidis-3 koim_IgnMadenlidis-4 πενταπόλεως koim_IgnMadenlidis-9

TOP NEWS