Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Τήνο

  • Dogma
Φιλοθέης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β΄ εορτάσθηκε με λαμπρότητα η ιερά μνήμη της Οσίας και Μάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, προστάτιδος των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής, στην ιερά νήσο Τήνο.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου ετέθη προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών απότμημα του ιερού Λειψάνου της Οσιομάρτυρος, με τη συμμετοχή Εφημερίων της ιεράς νήσου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, των Κατηχητών και Κατηχητριών και των μελών των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής και ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών. Προ του πέρατος του Εσπερινού, τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Απόκρεω υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατόγλου Αντισυνταγματάρχου υπηρετούντος στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ο οποίος και κήρυξε τον θείο Λόγο, και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού. Συμμετείχαν ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» Αντιπλοίαρχος Αθανάσιος Δημητρίου ΠΝ και μέλη του πληρώματος το οποίο είχε προσορμίσει στον λιμένα της Τήνου, Δόκιμοι Αξιωματικοί της Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής τον Πλωτάρχη Αθανάσιο Χριστοδούλου ΠΝ, ο Λιμενάρχης Τήνου Υποπλοίαρχος Βασίλειος Αποστολόπουλος ΛΣ, ο Γ. Γραμματέας κ. Ευάγγελος Καλογήρου και μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφέρθη μικρά δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος.

L1200206 L1200208 L1200211 L1200223 L1200225 L1200235 L1200241 L1200245 L1200252

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης

TOP NEWS