Ιερατική Σύναξη Μητρόπολης Εδέσσης

  • Dogma
ιερατική

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η 9η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Στην Ιερατική Σύναξη εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Παυλόπουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο Πνευματικός».

Ο ομιλητή παρουσίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ τονίζοντας ότι, όπως και ο ίδιος, είναι πνευματικό ανάστημα του π. Επιφανίου και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.
Ο π. Σπυρίδων κατ᾿ αρχήν αναφέρθηκε στον βίο του μακαριστού γέροντος
και υπογράμμισε την ιδιαίτερη ευρυμάθειά του, η οποία -από την νεότητά του ακόμη- συνδυαζόταν με την αγάπη προς τον πλησίον. Παρουσίασε επίσης το σπουδαίο συγγραφικό έργο του και την πολύτιμη προσφορά του ως πνευματικού πατρός και οδηγού διανθίζοντας τις αναφορές του με χαρακτηριστικά περιστατικά από τον βίο του.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης ενημέρωσε τους παρισταμένους κληρικούς για ζητήματα σχετικά με την ιερατική τους διακονία και απηύθυνε πατρικές παραινέσεις.

unnamed

TOP NEWS