Τα Θεοφάνεια στο λιμάνι της Στυλίδος

  • Dogma
Στυλίδος

Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου ε.ε. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τονίζοντας ότι η Θεολογία της Εκκλησίας μας φανερώνει τον Τριαδικό Θεό. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος για να φέρει την καινούργια ζωή και η καινούργια ζωή αυτή βιώνετε μόνο μέσα στην Εκκλησία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

img_0170_15 img_0149_16 img_0148_12 img_0147_12 img_0146a img_0145b img_0145b-1 img_0145a img_0145_20 img_0118_20 img_0115_26

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος. Μετά την τελετή του Αγιασμού ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε σε όλους υγεία, φωτισμό, δύναμη και ζωή μετά του Αγίου Πνεύματος. Στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός μετέβησαν στο λιμάνι της Στυλίδος, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τέσσερις νέοι αψηφώντας το ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος στον νεαρό Νικόλαο Μανιώτη, φοιτητή της Σχολής Εμπροπλοιάρχων Θεσσαλονίκης, ο οποίος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό επέδωσε ως ευλογία, μία εικόνα του Αγίου Νικολάου. Ο λαμπρός εορτασμός τελείωσε με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Στυλίδος στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου.

img_0095_26 img_0013_50

Στην θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, κ. Δημήτριος Βέττας, κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαπδόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ιωάννης Κοντοστέργιος, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομέιου Λαμίας κ. Παναγιώτης Ζυγούρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την Λαμία και ολόκληρη την Φθιώτιδα.

TOP NEWS