Σαν σήμερα 07 Ιουλίου… Εορτές και γεγονότα

  • Dogma
σήμερα

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 07 Ιουλίου.

Η Εκκλησία σήμερα 07 Ιουλίου τιμά τη μνήμη των Αγίων Μεγαλομάρτυρος Κυριακής (†δ΄αι.). Ιερομάρτυρος Περεγρίνου και των συν αυτώ Γερμανού, Ησυχίου, Παππίου, Πομπηίου και Σατορνίνου, των εν Δυρραχίω. Μαρτύρων Ευαγγέλου, Ευσταθίου του πρεσβυτέρου και Πολυκάρπου του νέου και Λουκιανού. Οσίου πατρός Θωμά, του εν τω Μαλεώ (†ι΄αι.).
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 07 Ιουλίου:

1129 Πεθαίνει ο 72ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Σιρακάουα.

1304 Πεθαίνει ο πάπας Βενεδικτίνος ΣΤ, που πιστεύεται πως δηλητηριάστηκε.

1456 Η Γαλλίδα ηρωίδα Ζαν ντ Αρκ αθωώνεται από την Καθολική Εκκλησία, 25 χρόνια μετά το ρίξιμό της στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα.

1534 Η πρώτη γνωστή εμπορική συναλλαγή μεταξύ Ευρωπαίων και ιθαγενών Αμερικανών πραγματοποιείται στον κόλπο Σεντ Λόρενς, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

1550 Σαν σήμερα οι Ισπανοί κονκισταδόρες φέρνουν τη σοκολάτα στην Ευρώπη, που σύντομα θα γίνει το αγαπημένο ρόφημα των ευγενών.

1704 Σαν σήμερα ανεβαίνει στο θρόνο της Πολωνίας ο Στανισλάβ Α.

1890 Πεθαίνει ο Ανρί Νεστλέ, Ελβετός επιχειρηματίας από τους πρωτοπόρους της παιδικής διατροφής.

1907 Πεθαίνει ο Τέλλος Άγρας, αξιωματικός του ελληνικού στρατού, που είναι γνωστός από το Μακεδονικό αγώνα ως Καπετάν Άγρας. Δολοφονήθηκε από τους κομιτατζήδες.

1930 Πεθαίνει ο συγγραφέας του Σέρλοκ Χολμς, Σερ Άρθουρ Ντόιλ, στο Σάσεξ της Βρετανίας.

1936 Σαν σήμερα γεννιέται ο τραγουδιστής και λυράρης Νίκος Ξυλούρης.

1997 Στάχτη γίνονται 60.000 στρέμματα δάσους από τις φωτιές που ξεσπούν σε όλη τη χώρα, με μεγαλύτερη εκείνη στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη.

TOP NEWS