Σαν σήμερα 09 Αυγούστου: Εορτές και γεγονότα

  • Dogma
σαν σήμερα

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 09 Αυγούστου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Αποστόλου Ματθίου.Μαρτύρων Αλεξίου, Δημητρίου, Ιακώβου, Ιουλιανού, Ιωάννου, Λεοντίου, Μαρκιανού, Πέτρου, Φωτίου, Μαρίας και Μάρθας της πατρικίας, των δια την εικόνα του Σωτήρος Χριστού αθλησάντων, και Αντωνίου του Αλεξανδρέως. Οσίου Ψόη.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 09 Αυγούστου.

480 π.Χ. Πραγματοποιείται η ναυμαχία στο Αρτεμίσιο μεταξύ Περσών και Ελλήνων.

48 π.Χ. Κατά τη διάρκεια του ρωμαϊκού εμφυλίου πολέμου, ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Γάιο Πομπήιο στη μάχη της Φαρσάλου

378 Πεθαίνει στη μάχη της Αδριανουπόλεως, ο Ρωμαίος στρατηγός Τραϊανός

1173 Αρχίζει να κατασκευάζεται, από τον αρχιτέκτονα Μπονάνο Πιζάνο, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Θα ολοκληρωθεί 199 χρόνια αργότερα και θα μείνει στην ιστορία ως ο Κεκλειμμένος Πύργος της Πίζας, επειδή από την αρχή της κατασκευής του παρουσίαζε κλίση.

1823 Πεθαίνει ο αγωνιστής της ελληνικής επανάστασης του 1821, Μάρκος Μπότσαρης.

1903 Στο Βατικανό, ο πάπας Πίος Ι στέφεται μπροστά σε 70.000 ανθρώπους.

2002 Ο Κώστας Κεντέρης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 200μ σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων 19.85 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Ο Έλληνας πρωταθλητής γίνεται ο μοναδικός που καταφέρνει να πάρει την πρώτη θέση διαδοχικά σε 3 μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί Αγώνες).

2006 Με μια τεράστια νυχτερινή επιχείρηση σε τέσσερις πόλεις της Βρετανίας η αστυνομία συλλαμβάνει 21 άτομα ύποπτα για τρομοκρατία.

 

TOP NEWS