25 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας

  • Dogma

Της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προεξήρχε την ημέρα κατά την οποία συμπλήρωσε την εικοσιπενταετία της αρχιερωσύνης του ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος

Της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προεξήρχε την ημέρα κατά την οποία συμπλήρωσε την εικοσιπενταετία της αρχιερωσύνης του, στις 9 δεκεμβρίου 2015, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, συλλειτουργησάσης πλειάδος Ιεραρχών και κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής ο Μακαριώτατος κήρυξε το θείο λόγο. Σημειωτέον ότι κατά τη Θεία Λειτουργία ο κ. Ονούφριος προέβη στην είς διάκονον χειροτονία ενός λαϊκού.
Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, του ευαγούς κλήρου και πομνίου πολλών εκατομμυρίων στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο ευχήθηκε για την εικοσιπενταετία της εἰς Επίσκοπον χειροτονία του ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ιζμαήλ Αγαθάγγελος. «Αναπέμποντας τις θερμές μας δεήσεις προς τον Θεόν και την Παναγία Θεοτόκο, την Προστάτιδά Σας, Σας ευχόμεθα αγαπητέ μας Μακαριώτατε Δέσποτα, υγείαν, χαρά, ειρήνη κάθε επιτυχία και κραταιά αντίληψη παρά του Θεού στην περαιτέρω Πρωθιεραρχική Σας διακονία ἐπ’αγαθῷ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, του λαού της Ουκρανίας και ἐπὶ προόδῳ του Ουκρανικού κράτους», τόνισε ο Μητροπολίτης Αγαθάγγελος.

Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας ευχαρίστησε όλους τους Ιεράρχες οι οποίοι προσήλθαν στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου για να συμμετάσχουν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Αυθημερόν ο κ. Ονούφριος συνοδείᾳ των Ιεραρχών μετέβη στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Βλαδιμήρου όπου τέλεσε το Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

TOP NEWS