Αγιασμός στην υπό ανακαίνιση οικία του αγίου νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου.

  • Dogma
αγιασμός

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, τελέστηκε στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά στην Ορούντα το ετήσιο μνημόσυνο του πατρός Μιχαήλ Παπασυμεών που υπηρέτησε ως εφημέριος για 40 συναπτά έτη στην ενορία του Αποστόλου Λουκά και την κοινότητα της Ορούντας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας τιμήθηκε και ο σεβαστός νεωκόρος του ναού Κυριακός, εξάδελφος του αγίου Φιλουμένου, που για χρόνια πολλά διακόνησε το ναό δίπλα από τον μακαριστό πατήρ Μιχαήλ.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού στον υπό ανακαίνιση οίκο του αγίου νέου ιερομάρτυρος  Φιλουμένου του Κυπρίου, που έλκει την καταγωγή του από την κοινότητα της Ορούντας και μαρτύρησε, όπως είναι γνωστό, το 1979 στο Φρέαρ του Ιακώβ, στην αγία γη της Ιουδαίας.

αγιασμός αγιασμός

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Μόρφου: «Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που επεφύλαξε ο Θεός στην περιοχή της Μητροπόλεώς μας να γεννήσει ένα τόσο μεγάλο Άγιο και να τον προσφέρει στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχουμε όμως και ευθύνες απέναντί του. Μία από τις πολλές μας ευθύνες είναι και η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του Μάρτυρος. Η αποκατάσταση της οικίας του αγίου ιερομάρτυρος Φιλουμένου, θα βοηθήσει τις νέες γενεές ν’ αντιληφθούν ότι η αγιότητα αρχίζει από την οικία και την οικογένεια».

Οι εργασίες ανακαίνισης της οικίας του αγίου Φιλουμένου και του αδελφού του αυτού μακαριστού γέροντος Ελπιδίου που ήδη άρχισαν, όπως σημείωσε ο Πανιερώτατος θα αποπερατωθούν πρώτα ο Θεός, το Πάσχα του 2017, και στη συνέχεια θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του ναού του Αγίου Φιλουμένου κοντά στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα.

TOP NEWS