Αγιασμός της ομάδας των «Αγίων»

  • Dogma
αγιασμός

Την Τετάρτη 13η Σεπτεμβρίου 2017, αμέσως μετά τον Εσπερινό της Εορτής Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής στο Harrow – ΒΔ Λονδίνου, από τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, η Ιερή Ακολουθία του Αγιασμού της Ποδοσφαιρικής Ομάδας «St. Panteleimon FC», εν όψει της έναρξης των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Αγγλικό Πρωτάθλημα της Κομητείας του Middlesex, όπου θα συμμετέχει κατά την επικείμενη σεζόν.

 

Την τελετή παρακολούθησαν ο Προπονητής, πολλοί Παίκτες, τα περισσότερα μέλη της Διοίκησης, τα ονομαζόμενα Ball-Boys, καθώς και αρκετοί φίλαθλοι και υποστηρικτές της Ομάδας. Ήταν πράγματι μια ιδιαίτερη και εξαιρετικά συγκινητική στιγμή στην ιστορία της Ομάδας των «Αγίων».

Ο π. Αναστάσιος, ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, απηύθυνε προς τον Ουράνιο Πατέρα την εξής προσευχή υπέρ της Ομάδας, την οποία ετοίμασε ειδικά για την περίσταση:

1

Heavenly King, who through Your Holy Cross and the Glorious Resurrection smashed the devil and having abolished the death gave life to us, You granted health and strength to our body and healed our illnesses, and You have also provided those who struggle the good fight and with honesty complete their way with the crown of victory.

You, our Lord, bless this Football Team, its Managers, its Committee, its Sponsors and those who assist, and above all its Players, to receive strength with the force of Your power, in order to exercise their bodies and souls and worthily achieve the prize of victory.

Make our sports facilities an arena of noble competition and legitimate exercise, and to all those who practise sports there, send Your blessing.

Thus, we beseech You, make us worthy of Your calling and grant us health and prosperity making us good imitators of our Patron Saint, Saint Panteleimon, the Great Athlete and Healer, who fought the good fight and was glorified by You.

For You are a merciful God Who loves mankind, and to You we send up Glory, to the Father and to the Son and to the Holy Spirit, both now and ever, and to the ages of ages. Amen”.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο π. Αναστάσιος απηύθυνε προς τους παρευρισκομένους θερμό καλωσόρισμα. Ομίλησε δε με πάθος για την Ομάδα και για την ιστορική της πορεία. Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες, θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους σε αυτό τον ιερό χώρο λατρείας, την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονος και της Αγ. Παρασκευής. Ο Άγ. Παντελεήμων είναι o Πάτρωνας και ο Προστάτης της αγαπημένης μας Ποδοσφαιρικής Ομάδας, η οποία φέρει και το όνομά του.

Η Ομάδα μας είναι αλήθεια πως εκπήγασε από την πνευματική φωλιά του φιλόδοξου τμήματος της Κοινοτικής μας Νεολαίας. Μέσα σε αυτόν τον πανέμορφο και υπέροχο νεανικό χώρο καλλιεργήθηκε η ιδέα της ίδρυσης ενός αθλητικού σωματείου, η οποία με την ευλογία του Προστάτη Αγ. Παντελεήμονος έλαβε σάρκα και οστά. Τελικά συστήθηκε η Ομάδα μας, η οποία δεν αντιπροσωπεύει απλά και τυπικά μια Κοινότητα, αλλά εκπροσωπεί και συμβολίζει το σύνολο των αρχών και αξιών που φυλάττουμε μέσα στην καρδιά μας. Γι’ αυτό τον λόγο το σύνθημά μας από την αρχή ήταν “Faith First”!

Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν εξαιρετικά, γεμάτα θριάμβους και χαρές, πλημυρισμένα από ανθρώπινα και αθλητικά συναισθήματα, μαζί με μια τεράστια αίσθηση ενότητας και σχέσεων. Άνθρωποι, ταλέντα, αφοσίωση, φιλία, σκληρή δουλειά και υποστήριξη ήταν στοιχεία με τα οποία ασχοληθήκαμε στο προηγούμενο διάστημα και μάλιστα με επιτυχία.

Τώρα ανοίγεται ενώπιόν μας μια νέα πρόκληση. Όλοι συμφωνήσαμε να θέσουμε τον πήχη ψηλότερα και ομόφωνα αποφασίσαμε να πορευθούμε σε ένα νέο χώρο, με σκοπό να αποκτήσουμε κάποιες νέες εμπειρίες. Το περπάτημα εκεί θα είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρον, εμπνευσμένο και σίγουρα συναρπαστικό! Όλοι μας προσδοκούμε να εργασθούμε από κοινού και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Δεν βρίσκομαι εδώ για να θέσω τους στόχους της Ομάδας γι’ αυτή τη σεζόν. Ούτε θα ήθελα να σας πω τι θα πρέπει να κάνετε. Αυτό που μπορώ και επιθυμώ να σας προσφέρω είναι η πλήρης ηθική μου υποστήριξη και οι θερμές μου προσευχές, καθώς επίσης και οι ειλικρινείς μου ευχές για κάθε επιτυχία και νίκη, κατά τη διάρκεια της ιστορικής αυτής σεζόν για την Ομάδα μας.

Προσεύχομαι ειδικά για όλους τους Ποδοσφαιριστές μας, να είναι υγιείς, να έχουν αυτοπεποίθηση, και να παραμείνουν συνεπείς, υπεύθυνοι και παθιασμένοι, σε όλη τη διάρκεια της πρώτης αυτής σεζόν για την Ομάδα μας στην Αγγλική Ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η Ποδοσφαιρική Ομάδα St. Panteleimon αποτελείται από «αγίους» της Κοινοτικής μας Νεολαίας, συνοδευόμενους από κάποιους εκλεκτούς φίλους τους. Αυτό σημαίνει πως είσθε η ελίτ και η κρεμ ντε λα κρεμ από ό,τι έχουμε στην Κοινότητά μας και στο πολιτισμικό μας περιβάλλον.

Θα ήθελα να ευχηθώ στον Προπονητή μας, στο Γυμναστή μας, στους Παίκτες, στη Διοίκηση, στα Μέλη, στους Χορηγούς, στους Υποστηρικτές, στους Φίλαθλους, στα Ball-Boys και σε όσους εμπλέκονται στη ζωή και λειτουργία της Ομάδας, μια καλή, ευλογημένη κι επιτυχημένη σεζόν!

Πριν να τελειώσω, θα ήθελα να εκφράσω -εκ μέρους όλων μας- τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τις Κυρίες της Κοινότητάς μας, οι οποίες προσέφεραν αναψυκτικά και γλυκά για την Ομάδα μας απόψε.

Πιστεύουμε στους «Αγίους» και σας εμπιστευόμαστε να μας φέρετε αυτή τη σεζόν αξιοσημείωτη χαρά και ευτυχία!

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους!»

Στη συνέχεια ο Προπονητής Γιώργος Φραντζέσκου, ο Πρόεδρος των «Αγίων» Σάββας Ανδρέου και ο Πρόεδρος της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας στο Harrow – ΒΔ Λονδίνου Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης έδωσαν τις ολόθερμες ευχές τους προς τους Παίκτες και προς όλους, για μια καλή και επιτυχημέναη σεζόν.

Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα

 

TOP NEWS