Αναχώρηση Αγίου Δημητρίου από τη Μητρόπολη Αικατερίνμπουργκ

  • Dogma
δημητρίου

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου το πρωί αναχώρησαν από τον Ιερό Ναό «επί του αίματος»  του Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Δημητρίου, τα οποία τέθηκαν σε προσκύνηση των πιστών από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο ενώπιον των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Ευγενίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Αικατερίνμπουργκ και Βερχοτουρίου κ. Κυρίλλου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελήμονα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και έδωσε την ευκαιρία στον πιστό λαό να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Δημητρίου και να λάβει την χάρη τους.

Αμέσως μετά τελέστηκε δέηση και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Δημητρίου αναχώρησαν για την Ελλάδα.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ , ο Ιεροδιάκονος Θεόδωρος Αναγνώστου, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βεργίνης μοναχή Χριστοδούλη με την αδελφή της Μονής Μοναχή Νεκταρία και συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

AnaxwrhshAgiosDimitriosRwsia2017

TOP NEWS