Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Προσευχηθείτε για τους πληγέντες στην Ελλάδα

  • Dogma
Αμερικής

«O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, παροτρύνει τους πιστούς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής να προσευχηθούν θερμά για όλους εκείνους που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για το αγαπητό σε όλους Ιονικό Χωριό, το οποίο φιλοξένησε χιλιάδες νέους και νέες τα τελευταία 46 χρόνια» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Αρχ. Αμερικής αναφορικά με την πρόσφατη κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις του Ιονικού Χωριού στο Βαρθολομιό της Ηλείας υπέστησαν σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές ως αποτέλεσμα ανεμοστρόβιλων που κτύπησαν το Ιονικό Χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας,νωρίτερα σήμερα, το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Το Ιονικό Χωριό είναι το καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Ελλάδα.

Οι εφετινές κατασκηνωτικές περίοδοι και τα προγράμματα του Ιονικού Χωριού είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και στις εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν κατασκηνωτές ή προσωπικό. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Ο διευθυντής του Ιονικού Χωριού π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης βρίσκεται καθ’ οδόν για την Ελλάδα με σκοπό να δει και να εκτιμήσει τις ζημιές. Περισσότερα νέα, σχετικά με την έκταση των ζημιών και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Επί του παρόντος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, παροτρύνει τους πιστούς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής να προσευχηθούν θερμά για όλους εκείνους που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για το αγαπητό σε όλους Ιονικό Χωριό, το οποίο φιλοξένησε χιλιάδες νέους και νέες τα τελευταία 46 χρόνια.

TOP NEWS