Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι: «Το Ισλαμικό κράτος είναι ο Ηρώδης του σήμερα και θέλει να φέρει την Αποκάλυψη»

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι αποκάλεσε το Ισλαμικό κράτος «Ηρώδη του σήμερα» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι επιθυμεί να φέρει το τέλος των καιρών, ήτοι την «Αποκάλυψη».

Μάλιστα, κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι ο χριστιανισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με την εξάλειψη στη γενέθλια γη του, στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Πεπεισμένοι ότι αυτές είναι οι έσχατες ημέρες, με ισχύ και απερίγραπτη αιμοβορία, φαίνονται να καλοδέχονται κάθε αντίδραση [εναντίον τους], βέβαιοι ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν [τις προφητείες] ότι όντως αυτές οι ημέρες είναι το τέλος των καιρών», σημείωσε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

«Μισούν τη διαφορετικότητα, είτε είναι ένας μουσουλμάνος που σκέφτεται διαφορετικά, είτε είναι Γιαζίντι ή χριστιανοί. Εξαιτίας τους, λοιπόν,  οι χριστιανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξάλειψη στην ίδια γη, από όπου η χριστιανική πίστη ξεκίνησε».

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε, επίσης, απευθυνόμενος σε όλους όσοι έχουν υποφέρει από το Ισλαμικό Κράτος να υπενθυμίσει ότι: «Η Δικαιοσύνη του Θεού είναι τα καλά νέα, επειδή υπόσχεται το δίκαιο!».

Πηγή: Independent

TOP NEWS