Χειροτονία Διακόνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Διακόνου

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου τελέστηκε η Χειροτονία Διακόνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου:
Την μεσημβρίαν της Παρασκευής, 10ης/ 23ης Δεκεμβρίου 2016, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ηυλόγησεν εις το Πατριαρχείον τα ράσα του εκ της πόλεως του Κούφρ Γιασίφ του βορείου Ισραήλ καταγομένου κ. Ραμπία Φάραχ και έδωσεν αυτώ οδηγίας και συμβουλάς περί του μυστηρίου της Ιερωσύνης εις την οποίαν εξελέγη και εκλήθη ίνα διακονήση. Την πρωίαν της επομένης, Σαββάτου, 11ης / 24ης Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Ραμπία εχειροτονήθη εις διάκονον επί του Φρικτού Γολγοθά υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, μετονομασθείς εις Νεκτάριον. Της χειροτονίας προηγήθη η προσφώνησις του χειροτονούντος, και του χειροτονουμένου.

2712jer-1 2712jer-2 2712jer-3 2712jer-4 2712jer-6 2712jer-7 2712jer-8 2712jer-9 2712jer-11

Τον χειροτονούμενον ετίμησαν διά της παρουσίας αυτών οι Αγιοταφίται Πατέρες Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Γέρων Σκευοφύλαξ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Άκκρης Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος, οι Αραβόφωνοι Ιερείς ο π. Θεοδόσιος Μαχούλη εφημέριος της Κοινότητος Κούφρ Γιασίφ, ο π. Γρηγόριος εφημέριος της Κοινότητος Ταρσήχα, ο π. Σαμουήλ εφημέριος της Κοινότητος Σφάαμερ, ο π. Νάσσερ εφημέριος της Κοινότητος Μπεάνε, οι ιερείς της Μπετζάλλας, ο π. Γεώργιος Σαχουάν, ο π. Μπούλος Αλάμε , οι συγγενείς του χειροτονουμένου, ο π. Νικόλαος εφημέριος της Κοινότητος Αμπού Σναν, μετά της οικογενείας αυτού και η Πρεσβυτέρα αυτού και ομάς πεντήκοντα περίπου ατόμων εκ της κώμης της καταγωγής αυτού Κούφρ Γιασίφ και κάτοικοι της πόλεως, εις ην έχει συνοδικώς αποφασισθή, όπως συνοδικώς διακονήση ως ιερεύς ήτοι το Πκέα. Μετά την θείαν Λειτουργίαν ο χειροτονών και η συνοδεία αυτού ανήλθον εις τα Πατριαρχεία και ητήσαντο τα σέβη του Μακαριωτάτου και έλαβον τας οδηγίας, ευχάς και συγχαρητήρια Αυτού.

TOP NEWS