Δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αεροπειρατεία στη Λάρνακα

  • Dogma
λάρνακα

Οι Μητροπολίτες Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Νιτρίας Νικόδημος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι μεταξύ των επιβατών που αφέθηκαν ελεύθεροι στη Λάρνακα.

Ένας αεροπειρατής υποχρέωσε ένα αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών να προσγειωθεί στη Λάρνακα, το πρωΐ της Τρίτης.

Μετά από έξι ώρες ο αεροπειρατής συνελήφθη. Πρόκειται για τον Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά, ο οποίος ειναι  59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού.

Ο Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά ζήτησε την απελευθέρωση γυναικών που κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου και συνάντηση με αξιωματούχο της Ε.Ε. για να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κύπρο

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MS181, από την Αλεξάνδρεια στο Κάϊρο, με 55 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος. Ο αεροπειρατής με την προσγείωση στη Λάρνακα, άφησε ελεύθερους όλους τους επιβαίνοντες εκτός από 12 άτομα: 4 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα.

Οι τέσσερις επιβάτες που είχαν αρχικά κρατηθεί όμηροι είναι Βρετανοί, ένας Ιταλός και ένας Ιρλανδός.

Ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους ήταν και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Οι Μητροπολίτες Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Νιτρίας Νικόδημος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι ευτυχώς μεταξύ των επιβατών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS