Ευχές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Σινά για γρήγορη ανάρρωση

  • Dogma
σινά

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κ. Βαρθολομαίος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί ο ίδιος προσωπικά από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά για την εξέλιξη της υγείας του μετά το τροχαίο.

Προσωπικές τηλεφωνικές ευχές για γρήγορη ανάρρωση δέχτηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, χθες το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του τροχαίου δυστυχήματος που τον τραυμάτισε – ευτυχώς κάπως ελαφρά – στην περιοχή του Σινά, την περασμένη Παρασκευή 5 Αυγούστου, καθ΄οδόν προς το θεοβάδιστο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κ. Βαρθολομαίος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί ο ίδιος προσωπικά από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά για την εξέλιξη της υγείας του μετά το τροχαίο.

Τοy μετέφερε την πατριαρχική Του αγάπη και ευλογία αλλά και τις ευχές Του για γρήγορη ανάρρωση, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Σινά συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την εν Χριστώ αδελφική του αγάπη και το προσωπικό του ενδιαφέρον.

Είναι γεγονός ότι η είδηση για το τροχαίο δυστύχημα που άφησε κάπως ελαφρά τραύματα στον 87χρονο Ιεράρχη, έκανε σε λίγη ώρα τον γύρο του εκκλησιαστικού κόσμου, καθώς το αναμετέδωσαν όλα ανεξαιρέτως τα εκκλησιαστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πολλοί είναι οι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας που ενδιαφέρθηκαν να πάρουν τηλέφωνο και να ενημερωθούν για τον Σεβασμιώτατο Σιναίου και την υγεία του, μεταφέροντας προσωπικά τις ευχές τους.

Αυτό όμως που θα πρέπει να σημειωθεί είναι η συγκινητική ανταπόκριση της Κοπτικής Εκκλησίας και ιδιαίτερα του Δεσπότη της Κοπτικής Εκκλησίας του Νοτίου Σινά κ. Απόλλο, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Σεβασμιώτατου Σιναίου στο Νοσοκομείο του Σαρμ Ελ Σέιχ, και μάλιστα και κατά δική του επιθυμία και κατ” εντολή του Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ανέλαβε όλα ανεξαιρέτως τα έξοδα της νοσηλείας του σεβάσμιου Ιεράρχη κ. Δαμιανού, Προκαθημένου και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Το γεγονός αυτό δείχνει από μόνο του άλλη μία φορά τον τεράστιο σεβασμό που απολαμβάνει ο κ. Δαμιανός από την Αίγυπτο και βεβαίως από την Κοπτική Εκκλησία και όλες τις Αιγυπτιακές αρχές.

Επίσης, σήμερα, τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση μετέφερε εκ μέρους όλης της ελληνικής παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, τον οποίον ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμιανός ευχαρίστησε θερμά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός αναμένεται σύντομα να μεταφερθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, από όπου και θα συνεχίσει τη θεραπεία του.

TOP NEWS