Εγκατέλειψαν νεογέννητο σε φάτνη έξω από εκκλησία

  • Dogma

Η έκπληξη του επιστάτη της εκκλησίας ήταν μεγάλη, όταν τη στιγμή που έστηνε το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, “ανακάλυψε” ένα βρέφος με τον ομφάλιο λώρο ακόμη να κρέμεται, γεγονός που μαρτυρά ότι πρόκειται για νεογέννητο.

Το δυστυχές γεγονός συνέβη χθες στο Κουινς των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου σε αρκετές Πολιτείες η εγκατάλειψη βρέφους, εάν έχει προηγηθεί σχετική ειδοποίηση, θεωρείται νόμιμη….
Η έκπληξη του επιστάτη της εκκλησίας ήταν μεγάλη, όταν τη στιγμή που έστηνε το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, “ανακάλυψε” ένα βρέφος με τον ομφάλιο λώρο ακόμη να κρέμεται, γεγονός που μαρτυρά ότι πρόκειται για νεογέννητο. Ο
επιστάτης, Jose Moran, είπε στους αστυνομικούς ότι το περιστατικό συνέβη στο διάστημα που εκείνος έφυγε για να πάει
για μεσημεριανό. Γυρνώντας άκουσε το κλάμα ενός μωρού και τότε βρήκε το νεογέννητο.
Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους σχετικό βίντεο, το οποίο δείχνει μια γυναίκα να πλησιάζει τη φάτνη και να αφήνει το νεογέννητο, την οποία και αναζητούν. Το ευτυχές είναι ότι το βρέφος είναι απολύτως καλά στην υγεία του, όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Jamaica Hospital Center, όπου μεταφέρθηκε και οι οποίοι επίσης, πιστοποίησαν ότι είχε γεννηθεί προ πέντε ωρών περίπου.
Ο 28χρονος ιερέας της Holy Jesus Child Church, δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο μέρος για να αφήσει κανείς ένα μωρό και πως η κίνηση της μητέρας δεν προκαλεί τόσο θλίψη, αλλά αντιθέτως έμπνευση. «Νομίζω πως είναι θαυμάσιο. Μια εκκλησία είναι το σπίτι για όσους έχουν ανάγκη, κι εκείνη βρήκε σε αυτόν το στάβλο –το μέρος που κι ο Ιησούς βρήκε το σπίτι του- ένα μέρος για το παιδί της».
Αξίζει να σημειωθεί, όπως και πολλές άλλες Πολιτείες, έτσι και η Νέα Υόρκη διαθέτει νόμους για «ασφαλή καταφύγια» -όπως ονομάζονται- που επιτρέπουν σε γονείς να εγκαταλείπουν ανώνυμα τα βρέφη τους, χωρίς το φόβο κυρώσεων, σε μέρη όπως νοσοκομεία ή στην πυροσβεστική. Οι αρχές προσθέτουν πως οι εκκλησίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα συγκεκριμένα μέρη, αλλά ο γονιός πρέπει οπωσδήποτε να ειδοποιήσει κάποιον για την παρουσία του παιδιού ή να το αφήσει υπό τη φροντίδα κάποιου στο σημείο. Δυστυχώς, στην προκειμένη περίπτωση δε συνέβη τίποτα από τα προαναφερόμενα…

TOP NEWS