Έλληνες ανώτατοι αξιωματούχοι στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

  • Dogma

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος, κ. Γιάννης Μανιάτης επισκέφθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον και για το σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί ενεργειακών θεμάτων. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος, κ. Γιάννης Μανιάτης επισκέφθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον και για το σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί ενεργειακών θεμάτων.

Μετά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Είχα την τιμή και τη χαρά να με δεχθεί ο Σεβασμιώτατος. Να του μεταφέρω την εμπειρία που είχαμε αυτές τις μέρες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, όπου παρουσιάσαμε τα ζητήματα της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας μας, που την αναδεικνύουν σ’ ένα σημαντικό πόλο ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Με μεγάλη χαρά, επίσης, μετέφερα στον Σεβασμιώτατο τις ευχές όλων μας για καλή δουλειά και δύναμη στο σπουδαίο έργο που κάνει στην Ορθοδοξία, αλλά και ευρύτερα στην Ομογένεια. Και ζήτησα την ευλογία του για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη αυτά τα οποία κάνουμε για το καλό της πατρίδας και του λαού μας».

Εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Μανιάτη, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών και ιδεών για θέματα ενέργειας. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την ενημέρωση, γιατί αυτό είναι ένα από τα σημεία τα οποία δείχνουν την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με την ανάπτυξη και η ανάπτυξη συνδέεται με την ενέργεια και η ενέργεια συνδέεται με καλό σχεδιασμό. Γι’ αυτό, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι σήμερα, ευτυχείς θα έλεγα και ευχαριστούμε τον Θεό, γιατί φαίνεται ότι η πατρίδα μας βγαίνει βαθμιαίως από την κρίση των τελευταίων ετών και βγαίνει με έναν τρόπο ο οποίος είναι σταθερός και ασφαλής, και όχι επιπόλαιος και παροδικός. Ευχόμεθα κάθε καλό, τόσο στον κ. υπουργό όσον και στους άλλους παράγοντες, οι οποίοι σήμερα εργάζονται για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση, η οποία ταλαιπωρεί τη χώρα μας επί τόσα χρόνια. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα δούμε γρήγορα την ημέρα που θα μπορούμε να αναπνεύσουμε άνετα και με πάρα πολύ μεγάλες προοπτικές, οι οποίες ήταν πάντοτε χαρακτηριστικό του ελληνικού Έθνους και της Ορθοδοξίας. Είμεθα λαός πίστης, προοπτικών και θαυμάτων. Και θα είμεθα πάντοτε έτσι».

Στη συνέχεια, ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι «με αφορμή και τα λόγια του Σεβασμιωτάτου, να πω ότι ο τομέας της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν πράγματι δυο βασικούς πυλώνες για να εξέλθει η χώρα μας και να ξεπεράσει την κρίση που ζει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, είναι πολύ σπουδαίος ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Εκκλησία και η Ομογένεια, γιατί, πράγματι, διεκδικούμε, και όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρουμε, ένα νέο ρόλο στο ευρύτερο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της Ευρώπης και της Μεσογείου. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση, όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός της Ελλάδος, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί το δικαιούται η πατρίδα μας, το δικαιούται ο ελληνικός λαός. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά Σεβασμιώτατε για όλη τη βοήθειά σας».

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Γιώργος Ηλιόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δέχθηκε την επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδος αντιστρατήγου Χρήστου Μανωλά με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αφορώντα στην επίσκεψη του κ. Μανωλά στις Η.Π.Α.

Τον αντιστράτηγο Μανωλά συνόδευαν ο υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο συνταγματάρχης Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ακόλουθος άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, ο συνταγματάρχης Προκόπιος Μαυραγάνης, ο αντισμήναρχος Άγγελος Καλλιγαρίδης στρατιωτικός σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε., ο λοχαγός Λάζαρος Ριζόπουλος, υπασπιστής του αρχηγού, και η σύζυγος του αρχηγού κυρία Μαρία Μανωλά.

TOP NEWS