Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου στα Ιεροσόλυμα – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Ιεροσόλυμα

Το Σάββατον, 15ην / 28ην Οκτωβρίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 διά δοξολογίας εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.

Η Δοξολογία αυτή στα Ιεροσόλυμα ανεπέμφθη εις τον Θεόν ως ευχαριστία προς Εκείνον διά την βοήθειαν Αυτού προς το γένος ημών εις τον αγώνα αυτού της απελευθερώσεως αυτού εκ της Γερμανικής Ναζιστικής Κατοχής του 1940 και ως δέησις διά την ανάπαυσιν της ψυχής των ενδόξως αγωνισαμένων και πεσόντων προγόνων ημών εις τον απελευθερωτικόν αγώνα τούτον.

07 17 20 30 33 34 35 46

Της Δοξολογίας ταύτης προέστη η Α.Θ.Μ ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνιερουργούντων Αυτώ των Αγιοταφιτών Αρχιερέων και Ιερομονάχων και Ιεροδιακόνων, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανοπούλου και τη συμμετοχή των μελών της Ελληνικής Παροικίας των Ιεροσολύμων, και πολλών προσκυνητών εξ Ελλάδος, Σερβίας, Ρωσίας, Εσθονίας, Βουλγαρίας και εντοπίων εκ του Ελληνορθοδόξου και Αραβοφώνου ποιμνίου των Ιεροσολύμων. Μετά την Δοξολογίαν η Πατριαρχική Αγιοταφιτική συνοδεία ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία.


 

TOP NEWS