Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  • Dogma
Προκοπίου

Την Παρασκευήν, 8ην /21ην Ιουλίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του αγίου μάρτυρος Προκοπίου, μαρτυρήσαντος εν Καισαρεία της Παλαιστίνης επί  Διοκλητιανού το 303 μ.Χ. εις το παρεκκλήσιον αυτού, το κείμενον εις τον χώρον της Ιεράς Μονής Αγίου Μοδέστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων επί του λόφου Αμπού- Τορ, έναντι του λόφου της Αγίας Σιών.

 

Διά την μνήμην του αγίου Προκοπίου ετελέσθη Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωίαν της εορτής υπό του Γέροντος Πνευματικού της Λαύρας του Οσιου Σάββα του Ηγιασμένου, Αρχιμανδρίτου π. Ευδοκίμου, ψαλλόντων μοναχών της Ιεράς Μονής του Οσίου Σάββα εν συμμετοχή μοναχών, μοναζουσών και μελών της παροικίας και του ποιμνίου της πόλεως των Ιεροσολύμων.

03 08 16 17 19 21 28 30
Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας επεσκέφθη το προσκύνημα η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.
Τον Μακαριώτατον, τον Ιερέα και το Εκκλησίασμα εδέχθη διά το κέρασμα ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής επιστάτης οσιώτατος μοναχός Αντίοχος.

TOP NEWS