Επέστρεψε στη Μόσχα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

  • Dogma
πατριάρχης μόσχας

Στη Μόσχα αφίχθη στις 22 Φεβρουαρίου 2016 , κατόπιν λήξεως της επισήμου επισκέψεώς του στις χώρες της Λατινικής Αμερική ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος.

Κατά την άφιξή του ο Πατριάρχης Μόσχας,  απεύθυνε λόγο προς τους Αρχιερείς και Ιερείς οι οποίοι τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο Μόσχας: «Αγαπητοί αδελφοί, σας ευχαριστώ από καρδίας διά τις προσευχές σας, οι οποίοι με συνόδευσαν καθώς και η θερμή σας συμπάθεια απέναντι στην αποστολή μου. Ιδού αυτή ολοκληρώθηκε αισίως. Όσα προγραμματίσαμε, έγιναν πραγματικότητα.

Δεν ήταν εύκολο το ταξίδι, διότι μόνο στον αέρα ήμασταν επί 56.5 ώρες. Ωστόσο μας ενδυνάμωνε ο Κύριος και στήριζε με τις προσευχές του ο πιστός λαός, οι Ορθόδοξοι μας χριστιανοί, με τους οποίους προσευχηθήκαμε και οι οποίοι κατά μήκος όλης της διαδρομής μου υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη τους με μεγάλη θέρμη.

Ο Θεός μας ενδυναμώνει να εργαζόμεθα και στο περαιτέρω, να ενισχύουμε το έργο του Θεού, βελτιώνοντας την εκκλησιαστική μας ζωή και στηρίζοντας όλους τους αθρώπους. Αυτό αισθάνεται ιδιαίτερα κανείς όταν ευρίσκεται μακράν της πατρίδας του. Τι ευτυχία είναι να είσαι χριστιανός Ορθόδοξος! Ο Θεός φυλάσσει όλους εσάς».

Σημειωτέον ότι κατά το διάστημα από 11 έως 21 Φεβρουαρίου 2016 ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσσίας επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Κούβας, τη Δημοκρατία της Παραγουάης και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας. Επίσης ο Αγιιώτατος κ. Κύριλλος μετέβη στο Ρωσικό πολικό σταθμό Bellinsgausen στο νησί Βατερλό της Ανταρκτικής. Στις 12 Φεβρουαρίου στον αερολιμένα Αβάνας ένας Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών διά πρώτη φορά στην ιστορία είχε συνάντηση με ένα Πάπα Ρώμης.

 

TOP NEWS