Επίσημη επίσκεψη Πατριάρχη Βουλγαρίας στη Μόσχα

  • Dogma
πατριάρχη βουλγαρίας

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα για τον Πατριάρχη Βουλγαρίας, από της 7 Μαρτίου και έως τις 13 Μαρτίου.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βουλαγαρίας Νεοφύτου στη ρωσική πρωτεύουσα, πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου, καθώς επίσης και του καθηγητή Βάλερι Αρκάδιεβιτς Αλεξέγιεφ, προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών.

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η βράβευση από το Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου, για «τη συμβολή του στην ενότητα των Ορθοδόξων λαών και την προώθηση των χριστιανικών ηθικών αξιών στην κοινωνία «.

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 9 Μαρτίου, στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος θα λάβει το ετήσιο βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, μαζί με την Αυτού Εξοχότητα τον κ Τόμισλαβ Νίκολιτς, πρόεδρο της Σερβίας, και τον κ Sergey Yevgenyevich Naryshkin, πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι δύο πατριάρχες, Κύριλλος της Μόσχας και Νεοφυτος της Βουλγαρίας, θα συλλειτουργήσουν την 8 Μαρτίου στη Μονή της Προστασίας της Θεοτόκου, όπου βρίσκονται  τα λείψανα του οσίου Ματρώνας της Μόσχας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι δύο Προκαθήμενοι θα πραγματοποιήσει προσευχή προς τιμήν του Βούλγαρου Αγίου Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Boguchar, που αγιοποιήθηκε πρόσφατα από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί μια επίσημη συνάντηση των δύο Προκαθημένων.

TOP NEWS