Εσπερινός στον ι. ν. της Πατριαρχικής Σχολής στο Ναϊρόμπι

  • Dogma
πατριαρχικής

Το απόγευμα της Δευτέρας, 18 Ιανουαρίου 2016, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στον ιερό ναό της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» στο Ναϊρόμπι – Κένυας.

Έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία των ιεροσπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας ανέπτυξε και ανέλυσε τους λόγους του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου «ουκ έστιν άλλως σωθείναι ει μη δια του πλησίον».

πατριαρχικής

Πήρε αφορμή από το χθεσινό φονικό συμβάν στην Κένυα από τους τρομοκράτες που ακόμα δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των φονευθέντων Κενυατών στρατιωτών. «Πόσο αγνοούν οι άνθρωποι την πραγματικότητα, ότι ο καθένας από εμάς είμαστε εικόνες του ζώντος Χριστού και κτυπούμε αλύπητα τόσες αθώες ανθρώπινες ψυχές που έχουν αυτή τη χάρη να είναι εικόνες και μορφές του ίδιου του Δημιουργού μας».

πατριαρχικής

Τόνισε ακόμα ότι ο Άγιος Μακάριος στέλνει από την έρημο μήνυμα ελπίδας και δύναμης για όλους μας. «Ας ακούσουμε τη φωνή αυτή της ερήμου που είναι διαχρονική και σκοπό έχει να σώσει την ανθρωπότητα ολόκληρη» κατέληξε.

Η εκκλησία της Αλεξανδρείας, πάντοτε, εργάζεται για την εξάπλωση και την εδραίωση της Ορθοδοξίας στην αφρικανική ήπειρο, μέσω της θεολογικής εκπαίδευσης.

πατριαρχικής

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πάντοτε υποστηρίζει και αγκαλιάζει με ιδιαίτερη αγάπη όλους όσοι εργάζονται, για να μεταφέρουν ειρήνη, ελπίδα, ανοχή και αγάπη, μέσα σ’ αυτή την τρικυμισμένη εποχή που διέρχεται η ανθρωπότητα.

πατριαρχικής

Η Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» στο Ναϊρόμπι – Κένυας μπορεί και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Ανθρώπους διαφόρων παραδόσεων και πολιτισμών. Στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής τελείται, σήμερα, ένα χειροπιαστό θαύμα, το θαύμα της οικουμενικότητας της ορθοδοξίας, που είναι ένα μήνυμα που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, αφού όλοι είναι πρόσωπα του ίδιου Θεού.

πατριαρχικής

TOP NEWS