Εσθονίας προς Μητροπολίτη Ταμασού: Δημιουργήσαμε θεμέλιο λίθο ανάμεσα στις Μητροπόλεις μας

  • Dogma

«Υπάρχουμε ως Εκκλησία γιατί έχουμε ως κέντρο τον Χριστό» τόνισε ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος από το μοναστήρι του Αγίου Ηρακλειδίου όπου τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό.

Γιώργος Φερδής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΠΡΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

«Υπάρχουμε ως Εκκλησία γιατί έχουμε ως κέντρο τον Χριστό» τόνισε ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος από το μοναστήρι του Αγίου Ηρακλειδίου όπου τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό.

Ο κ. Στέφανος έγινε δεκτός από την Καθηγουμένη Προδρόμη και την συνοδεία της στην είσοδο της μονής και με πομπή κατευθύνθηκαν στο καθολικό.

Συνχοροστατούμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτες Ταμασού κ. Ησαΐας, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου Βόστρων κ. Τιμόθεος και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο κ. Ησαΐας στην ομιλία του καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Στέφανο και μίλησε με λόγια αγάπης προς το πρόσωπο του καθώς και το πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη του Προκαθημένου της Εσθονίας στην Κύπρο.

Ο κ. Στέφανος ευχαρίστησε από καρδιάς στον λόγο του τον κ. Ησαΐα για την μεγάλη τιμή που του κάνει να βρίσκεται ανάμεσα στο ποίμνιό του και εξήγησε με λίγα λόγια την εκκλησιαστική ζωή που βιώνει καθημερινά στον Βορρά.

«Όταν ήρθατε στο Τάλλιν ένας θεμέλιος λίθος τοποθετήθηκε στις καρδιές μας» είπε αναφερόμενος στην επίσκεψη του Μητροπολίτη Ταμασού στην Εσθονία.

Αναφερόμενος στην σχέση των δύο Μητροπόλεων χαρακτήρισε τους κοινούς αγίους που υπάρχουν λέγοντας : «Οι άγιοι μας τόσο της Ταμασού όσο και του Τάλλιν είναι μάρτυρες και δηλώνουν καθημερινά την παρουσία τους γιατί είναι ζωντανοί».

«Δεν είναι δυνατόν να σβήσει μια Εκκλησία όπως της Εσθονίας όταν υπάρχουν νεομάρτυρες άγιοι» είπε για κάποιους που προσπαθούν να εξαφανίσουν την Εκκλησία.

«Η εκκλησία δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τον μοναχισμό και εγώ στην Εσθονία νιώθω δικαιωμένος που στηρίχθηκα στον μοναχισμό» είπε κλείνοντας την ομιλία του και ευχαριστώντας τις μοναχές για το λαμπρό έργο τους.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στον περίβολο του μοναστηριού με την συμμετοχή πλήθος πιστών οι οποίοι ζητούσαν την ευχή του Μητροπολίτη Εσθονίας.

TOP NEWS