ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: «Θα βαπτίσω ακόμη και Αρειανούς»

  • Dogma

Σε ομιλία του πριν από λίγες μέρες με θέμα την αποδοχή και την ένταξη του ανθρώπου στην Εκκλησία, ο Πάπας αναφερόμενος στον ενεργό ρόλο του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία, που κινείται πέρα από τα όρια έκανε αναφορά στους Αρειανούς… 

Λότσιος Ιωάννης

Έτοιμος να βαπτίσει ακόμη και Αρειανούς δήλωσε σύμφωνα με το Ραδιόφωνο του Βατικανού ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε ομιλία του πριν από λίγες μέρες με θέμα την αποδοχή και την ένταξη του ανθρώπου στην Εκκλησία, ο Πάπας αναφερόμενος στον ενεργό ρόλο του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία, που κινείται πέρα από τα όρια έκανε αναφορά στους Αρειανούς, δηλαδή στους εξωγήινους. «Αν έρθουν στο Βατικανό και ζητήσουν να βαπτιστούν» ανέφερε, «ποιοι είμαστε εμείς που θα κλείσουμε τις πόρτες στο Άγιο Πνεύμα;».

Με αυτό το παράδειγμα ο Πάπας θέλησε να επισημάνει ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι μια Εκκλησία «ανοικτών θυρών» που δεν αποκλείει την παρουσία του Αγίου Πνεύματος εκτός των ορίων. Αναλύοντας το όραμα του Αποστόλου Πέτρου περί των ακαθάρτων, ο Πάπας, τόνισε ότι ο Απόστολος Πέτρος επικρίθηκε από τους χριστιανούς της Ιερουσαλήμ για την αποστολή του στους ειδωλολάτρες στην Αντιόχεια.

Έτσι χρησιμοποίησε το ακραίο παράδειγμα των Αρειανών: «Άν για παράδειγμα, αύριο έρθει εδώ μια αποστολή από τον Άρη… Αρειανοί έτσι; Πράσινοι με μεγάλες μύτες και μεγάλα αυτιά, όπως τους ζωγραφίζουν τα παιδιά… και μας πουν «θέλουμε να βαπτιστούμε;», τι θα συμβεί;

Ο Πάπας τόνισε πως η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία είναι συνεχής επαναλαμβάνοντας πως ο Θεός έχει αφήσει την καθοδήγηση της Εκκλησίας στα «χέρια του Αγίου Πνεύματος». «Το Άγιο Πνεύμα είναι η ζωντανή παρουσία του Θεού στην Εκκλησία» τόνισε.

TOP NEWS