Η Μητρόπολη Ξάνθης έχτισε σχολείο στην Αφρική

  • Dogma
μητρόπολη ξάνθης

Ένα Δημοτικό Σχολείο έκτισε και εξόπλισε πλήρως η Μητρόπολη Ξάνθης στο Mikalayi της Αφρικής, με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμων, μάλιστα, στο πλαίσιο ιεραποστολής να το επισκέπτεται την περασμένη Δευτέρα.

Πριν την επίσκεψη στο σχολείο που έχτισε η Μητρόπολη Ξάνθης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου και τους συνεργάτες του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο της Κανάγκας «Φως Εθνών», όπου μάλιστα έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους δασκάλους και τους πολυάριθμους μαθητές.

μητρόπολη ξάνθης

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Mikalayi και στο Δημοτικό Σχολείο που έχτισε και εξόπλισε η Μητρόπολη Ξάνθης. Εκεί, σύσσωμο το χωριό υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη στην είσοδο του Σχολείου με ιαχές και τραγούδια. Από την μεριά του ο ίδιος, συγκινημένος ευχαρίστησε το πλήθος για την υποδοχή και συνομίλησε πατρικά και παραινετικά στα παιδιά και τους γονείς ενώ μοίρασε σχολικά είδη, γλυκίσματα, εικόνες και μπάλες ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την Ι.Μ. Ξάνθης, στην συνέχεια ευλόγησε τις σχολικές αίθουσες και το έργο των δασκάλων και τοποθέτησε την ελληνογαλλική κτιτορική πινακίδα στο Σχολείο.

μητρόπολη ξάνθης

Η ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη στην περιοχή είχε ως τελευταίο σταθμό το χωριό Τσιλούμπα και το εκεί δημοτικό σχολείο όπου οι μαθητές περίμεναν τον Μητροπολίτη παρατεταμένοι στην είσοδο για να τον υποδεχθούν.

μητρόπολη ξάνθης

TOP NEWS