Η Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Κωνσταντινούπολη

  • Dogma
φανάρι

Σε κλίμα εκκλησιαστικής κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για τη Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Πόλη, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εχοροστάτησεν εν τω Ι. Ναώ Αγίων Θεοδώρων της Κοινότητος Βλάγκας, κατά την Θείαν Λειτουργίαν για την Β΄Κυριακή των Νηστειών, 27ης Μαρτίου, επί τη διαγενομένη προσφάτως πανηγύρει αυτού, καθ᾿ ην τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Γρηγόριος Φραγκάκης και εκκλησιάσθησαν πιστοί εντεύθεν και προσκυνηταί εξ Ελλάδος.
Επηκολούθησε δεξίωσις εν τη Κοινοτική αιθούση καθ᾿ ην ωμίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, και η Ελλογ. κ. Ερση Αμπατζή, Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, και εν συνεχεία οι μαθηταί της Σχολής παρουσίασαν καλλιτεχνικόν πρόγραμμα και κατέκλεισεν ο Πατριάρχης διά πατρικών επικαίρων λόγων.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος επεσκέφθη τον εν τω Νοσοκομείω του Πανεπιστημίου «Koç» νοσηλευόμενον, από ετών ασθενούντα, Σεβ. Μητροπολίτην Γέροντα Νικομηδείας κ. Ιωακείμ και επληροφορήθη παρά των Ιατρών τα της πορείας της υγιεινής καταστάσεως αυτού.

Ωσαύτως, την αυτήν ημέραν η Α. Θ. Παναγιότης εχοροστάτησεν εν τω Ι. Ναώ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλίνου κατά τον Κατανυκτικόν Εσπερινόν, καθ᾿ ον τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Κασσιανός Νότης, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Εν συνεχεία, παρηκολούθησε την εν τη Αστική Σχολή Γαλατά υπό της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων διοργανωθείσαν διάλεξιν του Εντιμολ. Δρος κ. Αυξεντίου Καλαγκού, Άρχοντος Οστιαρίου της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας, Καθηγητού Καρδιοχειρουργικής, με θέμα «Η φιλανθρωπική καρδιοχειρουργική εις απόρους Χώρας του τρίτου κόσμου».

KATA TA ΛΟΙΠΑ

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:
– Τον Εντιμολ. κ. Στέφανον Μπαιράμογλου, Άρχοντα Καστρίνσιον της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας, μετά της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Ρέας-Ελένης, εντεύθεν.
– Την Ευγεν. κυρίαν Άνναν Ελευθεριάδου, Δικηγόρον, και την αυταδέλφην αυτής Ευγεν. κυρίαν Καλλιόπην Ελευθεριάδου, Μεταφράστριαν, μετά της θυγατρός της Άννης, εξ Αθηνών.
– Τον Εντιμ. κ. Μάριον Χαραλάμπους, μετά των οικογενών αυτού, εκ Λονδίνου.

Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, επί τω Πάσχα των ετεροδόξων εξεπροσωπήθη:
– Υπό του Πανοσιολ. Διακόνου κ. Παισίου, Κωδικογράφου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά την δοθείσαν πασχάλιον δεξίωσιν, εν τη εν Σταυροδρομίω έδρα των ενταύθα Αρμενοκαθολικών, το απόγευμα της Κυριακής, 27ης Μαρτίου.
– Υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος, κατά την τελεσθείσαν εν τω εν Harbiye ΡΚαθολικώ Ναώ του Αγίου Πνεύματος, λειτουργίαν, το εσπέρας του Σαββάτου, 26ης Μαρτίου.

– Υπό του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Βενιαμίν, κατά την τελεσθείσαν εν τω εν Κοντοσκαλίω Αρμενικώ Πατριαρχικώ Ναώ της Θεοτόκου λειτουργίαν, το εσπέρας του Σαββάτου, και την δοθείσαν πασχάλιον δεξίωσιν, εν τη εν Hamalbaşı έδρα των ενταύθα Χαλδαίων ΡΚαθολικών, την μεσημβρίαν της Κυριακής, 27ης ιδίου.
– Υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Δοσιθέου Αναγνωστοπούλου, Διευθυντού του Γραφείου Τύπου των Πατριαρχείων, κατά την δοθείσαν πασχάλιον δεξίωσιν, εν τη εν Ayazpaşa έδρα των ενταύθα Συροκαθολικών, αυθημερόν.

Η Α. Θ. Παναγιότης εξεπροσωπήθη υπό του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Βενιαμίν, κατά τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου Κοινοταρχών του Δήμου Fatih, το Σάββατον, 26ην τ.μ. .

 

TOP NEWS