Κοπή βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Σουηδίας

  • Dogma
σουηδία

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης έκοψε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου την ετήσια πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας μίλησε για τον εορταζόμενο Άγιο Αντώνιο, ενώ στα παιδιά μίλησε για έθιμο της βασιλόπιτας  και ευχήθηκε σε ένα από αυτά να τύχει το χρυσό νόμισμα. Πράγματι, η μικρή Χαρούλα ήταν η τυχερή του 2016. Το χρυσό νόμισμα προσέφερε ο κ. Γεώργιος Κοντορίνης.

σουηδίας

Τη Θεία Λειτουργία και την κοπή της βασιλόπιτας παρακολούθησαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος Εξοχ. κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο Πρέσβυς της Κύπρου Εξοχ. κ. Ανδρέας Κακούρης, συνεργάτες των δύο Πρέσβεων, και πολλοί Έλληνες και Σουηδοί της Στοκχόλμης και των περιχώρων.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας με τη συνοδεία του μετέβησαν στην Ελληνική Πρεσβευτική κατοικία στη Στοκχόλμη όπου παρακολούθησαν το κόψιμο βασιλόπιτας από τον Εξοχ. κ. Τουλούπα.

Το νόμισμα βρήκε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλκμης κ. Μαριάννα Ανδρικοπούλου.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό του κ.κ Νικόλαο Κίτσιο και Δημήτριο Καλπακίδη.

TOP NEWS