Κύπρου Χρυσόστομος: Δεν πουλάμε κατεχόμενες περιουσίες

  • Dogma
Κύπρου

Δύο ειδών πολίτες θα υπάρχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, εάν εξαναγκάσουν ιδιοκτήτες να πωλήσουν περιουσίες τους στα κατεχόμενα με τη λύση, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Αναφερόμενος στο περιουσιακό και τις πλειοψηφίες που ζητεί η τουρκική πλευρά, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου δήλωσε πως, όσοι συζητούν, δεν ρώτησαν τους πρόσφυγες ή και την Εκκλησία που έχει γη στα κατεχόμενα, εάν είναι έτοιμοι να πωλήσουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους.

Διερωτήθηκε επίσης πιο θα είναι το αντίτιμο για αυτούς που θα θελήσουν να πωλήσουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως η επιθυμία είναι να είναι όλοι ίσοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και Έλληνες και Τούρκοι. Από τη στιγμή, υπέδειξε, που θα έρθουν και θα εξαναγκάσουν ιδιοκτήτες να πωλήσουν περιουσίες τους, σημαίνει, πως δεν είναι ίσοι όλοι υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία τόνισε πως δεν είναι διατεθειμένη να πωλήσει κατεχόμενες περιουσίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως η τουρκική πλευρά επιμένει σε στόχο δυο κρατών στην Κύπρο και εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα φέρει σε δημοψήφισμα σχέδιο. Ανέφερε πως πιστώνει τον Πρόεδρο με αρκετή νοημοσύνη, για να φέρει ενώπιον του λαού κάτι το οποίο δεν θα το ψηφίσει.

Πηγή: ΡΙΚ

TOP NEWS