Μετά από 27 χρόνια η μητρόπολη Γαλλίας απέκτησε βοηθό Επίσκοπο

  • Dogma

Ένα νέο μέλος προστέθηκε σήμερα στις λίστες των επισκόπων του Οικουμενικού Θρόνου, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Γιώργος Φερδής

Ένα νέο μέλος προστέθηκε σήμερα στις λίστες των επισκόπων του Οικουμενικού Θρόνου, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα το πρωί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Αβραμίδης που υπηρετεί στην μητρόπολη Γαλλίας για δέκα περίπου χρόνια εξελέγη παμψηφεί νέος βοηθός επίσκοπος της μητρόπολης Γαλλίας μετά από πρόταση του μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ως επίσκοπος Ρηγίου.

Ο πατήρ Ειρηναίος κατάγεται από τη Νιγρίτα Σερρών. Υπηρέτησε με ζήλο την εκκλησία, ιδιαίτερα στη Γαλλία, στην δεύτερη ενορία του Παρισιού, στον ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και στο ιδιαίτερο γραφείο του μητροπολίτη Γαλλίας.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι τελευταίος βοηθός επίσκοπος της Γαλλίας διετέλεσε ο μητροπολίτης της Εσθονίας κ. Στέφανος ο οποίος είχε έδρα στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νίκαια, από το 1987 ως επίσκοπος Ναζιανζού.

Σήμερα, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, και με πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, αναλαμβάνει βοηθός επίσκοπος της Γαλλίας ο π. Ειρηναίος με τίτλο Επίσκοπος Ρηγίου, τίτλο που κατείχε ο μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ως βοηθός στην μητρόπολη Βελγίου. Ο τίτλος αυτός που του δόθηκε αποδεικνύει την εκτίμηση προς το πρόσωπό του.

Η απόκτηση βοηθού επισκόπου στο εξάγωνο θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της μητρόπολης Γαλλίας.

Η χειροτονία του νέου επισκόπου Ρηγίου θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr, στις 15 Φεβρουαρίου στον καθεδρικό ναό του αγίου Στεφάνου στο Παρίσι.

TOP NEWS