Μητρόπολη Λαρίσης: Ιεραποδημία στα Ιεροσόλυμα

  • Dogma
λαρίσης

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση έφτασαν οι προσκυνητές από τη Μητρόπολη Λαρίσης στην Αγία Γη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Τους ευλαβείς προσκυνητές από τη Μητρόπολη Λαρίσης χαιρέτισε με πατρική στοργή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, κατά την επίσκεψή τους στο παλαίφατο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, και τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους προς τα πανάγια ιερά προσκυνήματα και την σε αυτά διακονούσα αγιοταφική αδελφότητα, ενώ αναφέρθηκε δια θερμών λόγων και στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος όπως τόνισε, αγαπά αληθινά την Aγία Γη και τα πανάγια ιερά προσκυνήματα.

Οι Λαρισαίοι προσκυνητές είχαν την ευλογία να συμμετάσχουν στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανίερο ναό της Αναστάσεως και κυρίως στην κατανυκτικότατη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού γύρω από τον Ναό, ενώ πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων ύψωσε τον Τίμιο Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο στο ακριβές σημείο που βρήκε το πανσεβάσμιο σταυρό του Κυρίου η Aγία Ελένη, και στο φρικτό Γολγοθά.

Στη συνέχεια της προσκυνηματικής «θεωρίας» τους στα Πανάγια Προσκυνήματα, συνοδευόμενοι πάντοτε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του οποίου την αγάπη και το ενδιαφέρον καθημερινά απολάμβαναν, είχαν την ευκαιρία να παραστούν και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων στη μεταμεσονύκτια ιερά κατανυκτική αγρυπνία που τελέσθηκε στον Πανάγιο Τάφο, ξημερώματα Κυριακής 1ης Οκτωβρίου, και στην οποία ιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες Λύδδης κ. Δημήτριος και Αμαθούντος κ. Νικόλαος.
Ακόμη ευλόγησε ο Θεός οι προσκυνητές της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπροσευχηθούν στον Τάφο της Παναγίας μας στη Γεθσημανή, να ψάλλουν όλοι μαζί μέσα στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ και να ανέλθουν με νεανικό ενθουσιασμό και ζέουσα την καρδία τους σε όλα τα ιερά Προσκυνήματα της παλαιάς πόλης, στην Ορεινή, στο Όρος των Ελαιών και στο Υπερώον, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και η Πεντηκοστή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο ακριβές σημείο όπου βαπτίσθηκε ο Χριστός, μέσα στον οποίο είχαν την ευκαιρία να βαπτισθούν και οι ίδιοι, στο Μοναστήρι του Ζακχαίου, όπου σώζεται η συκομορέα, στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη, στον τάφο του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, στο ευλογημένο Σαραντάριο, όπου ανέβηκαν με μεγάλο πόθο και προσκύνησαν τον άγιο εκείνο τόπο, όπου ο Κύριος ενήστευσε και προσευχήθηκε σαράντα ημέρες και νύχτες. Προσκύνησαν επίσης το θαυμαστό μοναστήρι του Χοτζεβά με την ευλογημένη αδελφότητα, το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως στο Θαβώρ, την αγία πόλη της Ναζαρέτ, όπου συνέβη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το όμορφο Μοναστήρι της Κανά, στο οποίο ο Κύριος εθαυματούργησε με το θαύμα του κρασιού και ακόμη τα όμορφα Μοναστήρια της Τιβεριάδας, της Βηθανίας, του Τιμίου Σταυρού, των Ποιμένων, του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, του Αγίου Θεοδοσίου, καθώς και την Λαύρα του Αγίου Σάββα, όπου δέχθηκαν την αγάπη και τη θαλπωρή των ασκητών Αγιοσαββαϊτών Πατέρων.

Όλοι οι προσκυνητές παίρνοντας την ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων και κυρίως του Παναγίου και Ζωοποιού Τάφου, επέστρεψαν στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, έμπλεοι πνευματικής χαράς και ιεράς συγκινήσεως εκ του ιερού αυτού προσκυνήματός τους στην Αγία Γη, και δόξαζαν τον Θεό που τους αξίωσε να εκπληρώσουν αυτόν τον βαθύ και υψηλό πόθο της καρδίας τους.

Ierosolima_2017-6 Ierosolima_2017-1 Ierosolima_2017-7 Ierosolima_2017-4 Ierosolima_2017-2 Ierosolima_2017-8 Ierosolima_2017-10 Ierosolima_2017-11 Ierosolima_2017-15 Ierosolima_2017-20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOP NEWS