Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το Μνημόσυνο του Γεωργίου Ιωαννίδη

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2017, προέστη της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ι.ν. Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο, όπου και τέλεσε το μνημόσυνο του Γεωργίου Ιωαννίδη.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής, η οποία μας παρουσίασε την ημέρα της Κρίσεως κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Τόνισε τη σημασία της ελεημοσύνης, η οποία αποτελεί υλοποίηση και φανερή έκφραση της αγάπης μας για τον κάθε συνάνθρωπό μας, στο πρόσωπο του οποίου κρύβεται ο ίδιος ο Χριστός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά από σχετική ερώτηση, απάντησε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναζητά αφορμές και εκσφενδονίζει απειλές ότι η Τουρκία θα κάνει έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αρκετή και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διότι η νομοθετική εξουσία είναι μια ανεξάρτητη εξουσία στην Κυπριακή Δημοκρατία που αποφασίζει μόνη της και άλλο η εκτελεστική εξουσία και άλλο η νομοθετική εξουσία «Πιστεύω, συνέχισε ο Μακαριώτατος, ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πρόκειται να λάβει υπόψη τις απειλές», καλώντας τον παράλληλα να κάνει το καθήκον του στο ακέραιο και λέγοντας πως η Εκκλησία θα τον στηρίξει.

TOP NEWS