Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

  • Dogma
δήμαρχος θεσσαλονίκης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκε την Δευτέρα 31 Μαΐου τον Αρχιεπίσκοπο Αμερική κ. Δημήτριος.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου, έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμεικής στο γραφείο του στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

δήμαρχος θεσσαλονίκης

Μετά την συνάντηση η οποία διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Ήταν για μας, για μένα και την αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιρετικά μεγάλη τιμή και εξαιρετικά μεγάλη ευχαρίστηση που συναντηθήκαμε με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρέπει εδώ να τονίσω ότι με τον Αρχιεπίσκοπο ανακαλύψαμε και κοινά παρελθόντα, διότι όντας Σαλονικιός θυμηθήκαμε παλιές γειτονιές και αυτό έκανε ακόμη πιο ζεστή τη συνάντησή μας, είπαμε πάρα πολλά πράγματα για τη Σαλονίκη και εγώ φεύγω με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, αυτό που κάνουμε να το συνεχίσουμε».

δήμαρχος θεσσαλονίκης

Στη δική του δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σημείωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία τιμής και χαράς να έχουμε τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, μιας μεγάλης και σπουδαίας κοσμοπολιτικής πόλεως, και το λέω όχι διότι είναι η καταγωγή μας από εκεί αλλά διότι αντικειμενικά είναι έτσι, αλλά και διότι πρόκειται για ένα δήμαρχο ό οποίος κάνει μια πολύ μεγάλη εργασία προβολής ουσιαστικών στοιχείων που έχει η Θεσσαλονίκη, η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός. Βρίσκεται εδώ για να τιμηθεί με το σπουδαίο βραβείο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός το οποίο δίδεται από την εβραϊκή κοινότητα εις ανάμνηση του ολοκαυτώματος την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού που είχε προσφέρει πολλά στο θέμα της σωτηρίας και βοηθείας των Εβραίων».

δήμαρχος θεσσαλονίκης

Τον κ. Μπουτάρη συνόδευαν ο κ. Σπύρος Πέγκας – Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, η κυρία Λίνα Λιάκου – Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ο κ. Λεωνίδας Μακρής – Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου και η κυρία Άννα Κωνσταντίνου – Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου. Επί πλέον στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, και ο Πρόξενος της Ελλάδος κ. Μάνος Κουμπαράκης.

δήμαρχος θεσσαλονίκης δήμαρχος θεσσαλονίκης

Πηγή: Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής

 

TOP NEWS